MENU

Керівник АТО Юрій Борискін забороняв вішати озброєння на вертольоти. Через це і загинули наші льотчики 2 травня

25786 16

Один з керівників антитерористичної операції (АТО) генерал-майор Юрій Борискін на першому етапі, категорично забороняв вішати озброєння на МІ-24 (літали без підвісів), - таку думку висловив військовий експерт Андрій Куліш.

Як пише пан Куліш у Фейсбук, льотчики просили - ну хоч НУРСи давайте почепимо. Відповідь категорична - немає. До подій 2 травня, коли збили українські військові вертольоти над Слов`янськом, навіть відповісти було нічим, адже на вертольотах не було озброєння. Тому, решта екіпажів відмовилася вилітати, а генерали піднесли це як малодушність і боягузтво. Нібито 15 осіб (5 екіпажів) злякалися, і на них буде заведено кримінальну справу. А зараз різко замовкли про цей випадок, видно трохи розібралися.

Відповідно до інформації, генерал Борискін є етнічним росіянином, у нього родичі в Москві.

Також, у військах він відомий нахабністю, от і під час АТО, як передає Андрій Куліш, Борискін дзвонить командиру частини, яка розташована за 500 км і каже: " організуй палицю копченої ковбаси і нові берці (військові черевики - авт.), а то мої зносилися, я пришлю вертоліт - передаси " . А одна година роботи МІ-8 коштує близько 3000 у.о. 

5 років тому цього генерал-майора Борискіна, який у той час проходив військову службу у Західному оперативному командуванні (м. Львів, наразі розформовано) знімали з посади за корупцію (брав хабарі і довів підлеглого до смерті). Але з однієї посади зняли, а на рівнозначну перевели, тільки в інший регіон, подалі з очей. 

Також, експерт пригадав, як будучи командиром 6 АК Борискін змушував свого покійного заступника по тилу їздити до Москви і шити йому кашкет (фуражку) , відповідно за гроші покійного.

Також, за свідченнями військового пенсіонера, генерал змушував купувати шпильки на краватку із золота, за 600 грн ( коли курс був 5 за долар). Знущався як хотів. Коли приїжджав в частину на перевірку , вивозив машинами добро - починаючи від картин (у кого в кабінеті висіла картина, написана маслом, відразу собі забирав ) до того, що ти його повинен погодувати в найдорожчому ресторані ( за свої гроші) і заправити 40 літрів 95 -го бензину.

Також, Андрій Куліш подає коротку біографічну довідку героя свого пості:

Генерал-майор Борискін Юрій Валентинович народився 21 лютого 1960 року в селі Телятники Сараївського району Рязанської області.

У 1981 році закінчив Омське вище загальновійськове командне училище. Офіцерську службу розпочав на посаді командира мотострілецького взводу.

З 1983 до 1988 року пройшов шлях від командира розвідувального взводу до начальника штабу-заступника командира розвідувального батальйону.

У 1991 році закінчив Військову академію ім. М.Фрунзе.

З 1991 по 2003 року службу проходив на посадах командира навчального розвідувального батальйону, начальника штабу-заступника командира механізованого полку, командира навчального мотострілецького полку, заступника командира механізованої дивізії, командира механізованої дивізії, заступника командира корпусу.

У 2004 році закінчив факультет підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня Національної академії оборони України.

По завершенні навчання в академії був призначений на посаду заступника командувача військами оперативного командування з бойової підготовки.

З 2004 до 2005 року службу проходив на посаді командира армійського корпусу.

У 2005 році призначений на посаду начальника кафедри стратегії факультету підготовки фахівців оперативно-стратегічного рівня Національної академії оборони України.

Одружений. Має доньку та сина.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини