MENU

Безсмертний: На переговори з Медведчуком замість Кучми мав би поїхати Балога. ВІДЕО

1239 3

Більш доречним на переговорах з представниками Донбасу з боку Президента Порошенка виглядав би Віктор Балога, а не Леонід Кучма. В цьому переконаний представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Роман Безсмертний.

В ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі він зазначив, що Віктор Медведчук з 2005 року невпинно стукається у двері української політики.

«Кандидатура Медведчука у переговорному процесі була нав’язана Україні її сусідом – Росією. Тому українській стороні потрібно було давати адекватну відповідь на цю нав’язану кандидатуру. І нею не мав би стати Леонід Кучма, у якого Медведчук працював головою Адміністрації Президента. Адже Леонід Данилович помітно відчував себе некомфортно під час перемовин. То ж більш адекватним ситуації представником Порошенка міг би стати Віктор Балога, який давно «товаришує» і з Медведчуком, і з Шуфричем», - заявив Безсмертний.

За словами політика, під час переговорів на Сході насправді відбулася інавгурація «сепараторського утворення», як його називають місцеві, президентом якого є Віктор Медведчук, а його вірним зброєносцем – Нестор Шуфрич. Втім такі перемовини Безсмертний вважає лише підготовкою до справжнього діалогу, адже, на його переконання, переговори починаються з плану, який має реалізовувати відповідна група людей.

«Змістом цього плану мають бути два слова – сила і право. І процеси за ними мають відбуватися паралельно. Адже переговори у сьогоднішній ситуації – це дорога з двох колій, і потяг по них має рухатися одночасно. Бо щойно відбудеться гальмування в одному процесі, терористи і сепаратисти одразу посилять свою присутність на Сході України», - вважає представник «Третьої Української Республіки».

Він також наголосив, що у ситуації протистояння не слід ігнорувати інформаційну складову, щоб потім не «іти за російським контентом».

«Нам потрібно було з самого початку дати інформацію про те, що на Схід виїхали люди, щоб встановити контакти для можливості подальшого діалогу», - підкреслив Безсмертний.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини