MENU

Нинішня війна за незалежність є частиною Майдану - думка

650 2

Зрозумів важливу річ. У нашій свідомості останні місяці розділилися на "до" і "після". Спочатку був Майдан (в широкому розумінні, як революція -- адже події були не лише на одній площі і не лише в одному місті). Потім Майдан завершився і почалася війна.

Але це не так. Будь-яка революція, що має геополітичну складову, неодмінно переходить у війну за незалежність. Інакше не буває: хто ж тебе випустить із зони впливу? Майдан є троїстою революцією: економічною, геополітичною, ментальною, і на додачу антикримінальне повстання. Геополітична складова вагома, і це означає, що війна у тій або іншій формі була невідворотна. Звичайно, на таку брутальність імперії ми не сподівалися, вірячи в казочку про братні народи. Але годі було мріяти про легкий вихід з обійм.

А значить, війна не є окремою подією в ланцюжку подій. Війна за незалежність є продовженням і частиною революції, яку ми звикли називати "Майдан". Майдан продовжується -- в іншій формі.

Революція завершується, коли вона вирішує свої завдання. Жодне із завдань наразі не вирішено, і тому подальші реформи (з усіма їх труднощами і складнощами) також є частиною Майдану, складовою революції. Аж доки не постане нова країна, що позбулася тих вад, проти яких вийшов Майдан.

Майдан -- війна за незалежність -- реформи. Це все одне ціле.

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини