MENU

Десять життєво необхідних законів, які повинна прийняти Верховна Рада

1104 1

Фракція «Батьківщина» вимагає від Верховної Ради VII скликання під кінець своєї каденції виконати суспільно важливу функцію та ухвалити закони, життєво необхідні країні. Про це заявив керівник фракції Сергій Соболєв на прес-конференції у парламенті.

За його словами, всього це пакет з десяти законопроектів, поданий «Батьківщиною», підтриманий громадянським суспільством: про необхідність ухвалення абсолютної більшості таких законопроектів заявили представники ініціативи «Реанімаційний пакет реформ», які разом з Сергієм Соболєвим взяли участь у прес-конференції та подякували «Батьківщині» за плідну спільну роботу.

За словами Соболєва, пакет складається з таких пунктів:

1. Ратифікація Угоди про Асоціацію з ЄС.
2. Приєднання України до введення санкцій проти Росії як країни-агресора.
3. Зміни до бюджету для виділення грошей на АТО.
4. Закон про люстрацію.
5. Закон про Національне бюро антикорупційних розслідувань.
6. Закон про прокуратуру (N3541).
7. Новий закон про вибори на пропорційній системі з відкритими списками.
8. Закон про переселенців (N4998-1).
9. Скасування пенсійної реформи.
10. Скасування медичної реформи.

Соболєв заявив, що ключове і найпринциповіше питання – це - ратифікація угоди з ЄС: "без ратифікації цієї угоди ті ключові речі, які проголошувались на майданах, які стали нагальними для Революції гідності та дозволили почати зміну влади фактично зависнуть у повітрі".

Коментуючи заяви ЄС, США та Канади про введення третього рівня санкцій проти країни-агресора РФ, а саме введення санкцій не тільки проти Путіна та його оточення, а вже проти російських державних компаній, Соболєв наголосив на необхідності термінового проведення консультацій з ЄС, США і Канадою по імплементації третього рівня санкцій українською стороною.

"До тих пір, поки ми будемо чути про чийсь бізнес в Росії, а не про захист держави Україна, ми ніколи не станемо державою, яка захищає себе, а не вимагає цього від інших", - наголосив Соболєв.

За його словами, фракція «Батьківщина» оголосила максимальну мобілізацію депутатів на завтра:

"Завтра ми даємо відповідь на запитання: як буде існувати країна три місяці до виборів і як мінімум два місяці після виборів, поки буде формуватись нова коаліція?".

За словами Соболєва, саме термінове ухвалення вищеперерахованих десяти питань дозволить існувати та розвиватись країні та протистояти російській агресії Путіна та терористів, яких він фінансує.

Соболєв закликав парламент ухвалити ці принципові проекти та запропонував скликати позачергове засідання спеціально для вирішення цих першочергових завдань.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини