MENU

Ми вважаємо за честь мати такого друга, як Японія, яка висловлює нам солідарність у важкі часи - Шеремета

1135 0

Відновлення Сходу України, завершення роботи над Угодою про взаємний захист інвестицій, активізація співпраці у сферах енергетики та сільського господарства стали центральними темами українсько-японських бізнес-консультацій. Україна особливо цінує підтримку Японії, яка надається нашій країні, наголосив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета. 

 

«Ми вивчаємо і намагаємося впроваджувати найкращі світові практики економічного зростання. Очевидно, що зараз однією з найкращих таких практик є «Азійське чудо», піонером якого є Японія. Досвід Японії у залученні інвестицій, просуванні експорту, постійній практиці удосконалення, інновацій, підготовці необхідного людського капіталу для стрибка, який здійснила у повоєнний час Японія, зайнявши провідне місце серед найрозвиненіших країн світу – цей досвід є особливо корисним для України», - сказав Шеремета. 

 

Міністр зазначив, що нині українським Урядом послідовно вживаються заходи, спрямовані на дерегуляцію, зменшення тиску контролюючих органів, удосконалення податкової системи - усі ці кроки, акцентував керівник Мінекономрозвитку, націлені на те, щоб будь-якому бізнесу «жилося і працювалося простіше, прибутковіше і ефективніше у нашій країні». 

 

Павло Шеремета зауважив, що приїзд в Україну у такий складний час потужної японської делегації, у складі якої значна кількість високопосадовців і близько 20 керівників відомих у світі японських корпорацій, є проявом дружньої підтримки з боку Уряду Японії. 

 

«Від Уряду України я хотів би висловити вдячність за постійну підтримку Уряду Японії: найкращі друзі перевіряються у найважчі часи. І ми вважаємо за честь мати такого друга, як Японія, яка висловлює нам солідарність у важкі часи. Ваша дружня, моральна, фінансова та інтелектуальна підтримка високо оцінюється і Урядом, і народом України», - сказав Шеремета. 

 

Було зазначено, що на сьогодні серед інших актуальними для України є питання забезпечення енергетичної безпеки та розвитку сільського господарства. Японська сторона наголосила на готовності допомагати Україні у розвитку цих секторів. 

 

«Я щиро бажаю, щоб нинішня зустріч сприяла зміцненню економічних і ділових відносин між нашими країнами, - зазначив Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії Тошіміцу Мотегі. - Ми пропонуємо завершити до кінця року переговори щодо підготовки Угоди про взаємний захист інвестицій і прискорити процес її реалізації». 

 

За словами Тошіміцу Мотегі, Японія готова допомагати Україні і хотіла би більш детально вивчити потреби нашої країни. 

 

«Маємо намір після цього візиту активніше відправляти бізнес-делегації для поглиблення нашої двосторонньої торговельно-економічної співпраці», - додав Міністр економіки, торгівлі та промисловості Японії. 

 

У рамках українсько-японських бізнес-консультацій відбулася зустріч Міністра економічного розвитку і торгівлі України Павла Шеремети з Міністром економіки, торгівлі та промисловості Японії Тошіміцу Мотегі. За результатами консультацій було підписано Меморандум про співробітництво в енергетичній сфері. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини