MENU

Батьки голівудського актора Дастіна Гофмана були киянами

1308 1

У Посольстві США в Україні є фотогалерея, де представлені портрети відомих науковців, дипломатів, музикантів, художників, інженерів, акторів українського походження. Серед них Ігор Сікорський, Девід Духовни, Боб Ділан і володар двох «Оскарів» Дастін Гофман.

Найвидатніший актор світового кіно Даастін Гоффман (англ. Dustin Hoffman) народився 8 серпня 1937, м. Лос-Анджелес, Каліфорнія, США. Його батьки кияни - євреї ашкеназі. Американський актор-єврей українського походження, володар нагород Оскар («найкращий актор», фільми «Крамер проти Крамера», 1979, «Людина дощу», 1988); Номінація: «Випуск», 1967, «Опівнічний ковбой», 1969, «Lenny», 1974, «Тутсі», 1982, «Wag the Dog», 1997 роки. Також відзначений трьома нагородами BAFTA, двома Emmy, шістьма «Золотими глобусами» та багатьма іншими).

Після історії-непорозуміння, яка сталася з Гоффманом та Джеком Пеленсом (останній демонстративно наголосив на своєму українському походженні при спробі вручити йому російську нагороду в Голлівуді, а Гоффман сказав, що його предки походять з «російського міста Київ», і він вдячний російському народові, актор виявляє зацікавлення життям української еміграції в США.

Ганна ЧЕРКАСЬКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини