MENU

Таїсія Повалій про свою відсутність у ВР: «Не коментую». ВІДЕО

2069 2

Рух "Чесно" продовжує з'ясовувати причини відсутності депутатів на своєму робочому місці. Як виявилось, "Відсутній з невідомих причин" – головне пояснення прогулів чинних парламентарів, відповідно до інформації сайту Верховної Ради.

Свою відсутність на більшості засідань Верховної Ради лідерки прогулів – 2 народні депутатки Таїсія Повалій та Ірина Сех взагалі відмовляються пояснювати.

Таїсія Повалій із 65 робочих днів (з кінця лютого по кінець липня 2014, за офіційними даними письмової реєстрації) в залі Парламенту показувалась лише 8 разів. 10 днів вона була у відпустці і 47 днів – відсутньою з нез'ясованих причин. Коли Таїсія Повалій прийшла до Верховної Ради, я запитав у неї, яка причина її відсутності з кінця лютого цього року. Відповідь була вражаючою: "Я це не коментую".

Очевидно, така відповідь була б більш прийнятною для співачки, яка не потребує звіту про своє життя перед громадськістю, але не для народної депутатки, яка отримує кошти з державного бюджету за свою роботу і користується державними пільгами.

57 днів народна депутатка Таїсія Повалій не брала участі у законотворчій діяльності. Відповідно до інформації з сайту українського парламенту, вона не зробила жодного виступу у залі Верховної Ради з часу її обрання наприкінці 2012 року.

За увесь термін перебування на посаді вона написала 2 депутатських запити. Обидва у 2013 році до голови Київської обладміністрації щодо ремонту асфальтового покриття. Перший запит щодо вулиць Леніна та Авіаторів в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району. А другий, щодо вулиць Пушкінська та Петропавлівська цього ж району.



Рaніше ЗМІ інформували про будинок Таїсії Повалій, який знаходиться саме у Петропавлівській Борщагівці.



Ще одна народна депутатка – прогульниця – Ірина Сех, вона 28 разів не була в Парламенті з 65 робочих днів (з кінця лютого по кінець липня 2014 року, за даними письмової реєстрації депутатів)

На запитання про відсутність Ірини Сех у Парламенті, від неї була відповідь: "Пишіть запит".


"Пишіть запит" – відповідь бюрократа, який хоче уникнути відповіді. "Пишіть запит" – це відповідь не журналістам, які лише ретранслюють запитання своїх читачів чи глядачів. Це відповідь своїм виборцям.

Але запити писати немає потреби. Очевидно, причина прогулів депутатки – у сумісництві посад. Ірина Сех і народна депутатка України, і в.о. голови Львівської обладміністрації.

Конституція дає 20 днів на складання своїх повноважень депутатам – сумісникам. Ірина Сех поєднує посади з 2 березня 2014 року – дня призначення її головою Львівської обладміністрації. Минуло вже 5 місяців.

Головний запит до депутатів, охочих знов потрапити до Парламенту, громадяни писатимуть на нових парламентських виборах.

Сергій АНДРУШКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини