MENU

15 днів до нового народження школи в Слов'янську

1111 2

"25 ноября 1941 года фашистские войска вступили в Славянск. В школьном здании поселились солдаты и офицеры вражеской армии. Всю мебель, все имущество сожгли в печках. Помещение не береглось – стены были закопчены, разрушались полы".

Це уривок із історії школи N9 міста Слов'янська з офіційного сайту цього навчального закладу. Слов'янська школа N21, що в селищі Семенівка, тепер може в свій літопис практично скопіювати цей абзац. Адже в травні-червні 2014 року терористи вчинили з нею те саме, що й фашисти з 9-ю школою у 1941 році. На підручниках, як на дровах, варили їсти, трощили і палили парти, а футбольне поле, мов кроти, порили траншеями і бліндажами.

Ніхто і в страшному сні не міг собі уявити, що подібне станеться понад сімдесят років потому після найкривавішої війни в історії людства. Причому з вини "волонтерів-реконструкторів" та "гуманітарних конвоїрів" тієї країни, яку місцеве населення до останнього вважало другом, чиї діди разом з їхніми воювали в одних окопах у Другу світову. Ділили останній кусень хліба і прикривали одне одного від ворожих куль.

Але між цими двома Слов'янськими школами є й суттєва різниця. Якщо 9-ту школу відбудовували після звільнення від фашистів понад два роки, то роботи з відбудови школи в Семенівці за неповних три тижні вже виконані на три чверті. Фактично школа є центром відбудови вщент зруйнованої Семенівки. Саме тут вирує життя, саме тут проектується і закладається наріжний камінь у побудову майбутнього. Не лише цього селища, Слов'янська й Донбасу, а всієї нашої великої країни.

Сьогодні говорив з директором школи Сергієм Борисенком. Чекають на спортивний майданчик, який днями мають привезти з Києва. Каже, що діти та вчителі активно готуються до Першого дзвоника, бо приїде чимало гостей. Хвалиться, що цьогоріч до них прийдуть не лише першачки, але й ще десятеро дітей додатково. З меблями, комп'ютерами й книжками теж практично усе вирішено.

Як проходили роботи з відновлення школи впродовж останнього тижня – у хвилинному ролику, який зробили наші співробіники-ощадівці, котрі там працюють.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини