MENU

Досвід Литви дозволить Україні стати незалежною від шантажу «Газпрома» - Турчинов. ВІДЕО

1485 1

Літак Київ-Вільнюс. Голова Верховної Ради України летить на конференцію спікерів парламентів Північних та Балтійських країн

Приклад Литви у будівництві терміналу скрапленого газу надзвичайно вижливий для України. Про це заявив голова Верховної Ради Олександр Турчинов під час поїздки до Литви.

"Дуже цікавим є проект, який реалізували наші литовські друзі по будівництву скрапленого газу, - зазначив він. - Саме це будівництво, яке відбулося в рекордний термін, фактично за три роки, дозволило вже сьогодні Литві змусити "Газпром" знизити ціни більш ніж на 20%".

Турчинов переконаний, що саме ця технологія є стратегічно перспективною для України. Наша країна планує будівництво скрапленого газу біля Одеси.

І саме використання технологій наших литовських партнерів, на думку Турчинова, і щодо залучення інвестицій, і щодо використання нових технологічних прийомів, зокрема плавучої платформи, яка буде переробляти скраплений газ. Це дозволить зекономити кошти і, що важливо, зекономити час на будівництво. І головне - не дозволить "Газпрому" і далі шантажувати Україну.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини