MENU

«Референдум про вступ до НАТО нанесе потужний удар по Путіну», - учасники зборів громадян

1987 5

Завершилися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму стосовно вступу України до НАТО. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" пише шеф-редактор "Вечірніх вістей" Сергій Палєха. 

Відповідно до вимог законодавства учасники зборів проголосували за доцільність проведення такого референдуму.

Зокрема, народний депутат, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк зазначив, що агресія путінської Росії проти України виявила серйозні проблеми, пов'язані із забезпеченням нашої національної безпеки. На його думку, членство в НАТО, як і членство в Європейському Союзі, є безальтернативним цивілізаційним вибором для українців.

Він нагадав, що у 2008 році Юлія Тимошенко підписала звернення до Генерального секретаря НАТО з пропозицією, щоб Україні надали план дій щодо набуття членства на саміті НАТО в Бухаресті в квітні 2008 року. "Тоді, на саміті, було ухвалено рішення, що Україна буде членом НАТО, але диктатор Янукович позбавив нас такої перспективи, протиснувши в парламенті антизаконне рішення про так званий позаблоковий статус", - сказав він.

Один з організаторів Революції гідності, учасник АТО, депутат Київської міської ради Ігор Луценко повідомив, що днями повернувся з передової з-під Донецька: "Та Україна, яка там воює, вона вже давно у НАТО. Ті люди, котрі зараз зі зброєю в руках захищають нас з вами, нашу державу від Луганська до Ужгорода - вони вже давно в НАТО".

За його словами, в тилу також потрібно воювати своїми способами, "і референдум - це один з потужних ударів по Путіну. Те, що Путін ненавидить, - це НАТО", - заявив він.

На думку Луценка, в країні має бути введений воєнний стан, "і по печерським пагорбам не мають ходити натовпи зрадників, які багато разів зрадили та продали нас Москві, має бути мобілізація всіх олігархічних ресурсів для перемоги України, а не розкрадання бюджету".

Також виступив Сергій  Джердж – голова Громадської Ліги «Україна-НАТО». Джердж висловив сподівання, що наразі важливо провести роз'яснювальну роботу серед громадян та розказати правду про НАТО та Європейський Союз: "Думаю, що протягом цього періоду ми зможемо достукатись до кожного серця українця та розповісти про всі переваги, які надає нам НАТО".

Він зазначив, що Громадська Ліга "Україна-НАТО" мобілізує всі 75 неурядових організацій, які об'єднує, і разом проводитиме роз'яснювальну роботу.

У свою чергу Надзвичайний  і повноважний посол України, професор Володимир  Василенко заявив, що референдум по вступу до НАТО потрібен Україні не для того, щоб переконати держави-члени НАТО в бажанні України та українського народу бути членом альянсу, а для того, щоб позбавити деяких представників владного інстеблішменту можливості спекулювати на цьому питанні  і чинити перепони на нашому шляху до членства в НАТО.

"Потрібно досягти абсолютно переконливого результату. Необхідно, щоб 90% українців проголосували за членство України в НАТО", - сказав він.

Збори затвердили формулювання питання, яке пропонується винести на всеукраїнський референдум. Воно звучатиме таким чином: "Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації Північноатлантичного Договору (НАТО) як системи колективної безпеки?".

Крім того, учасники зборів утворили ініціативну групу з 500 осіб, визначили її персональний склад та доручили їй організувати процес збору підписів.

Уповноваженим представником ініціативної групи визначено народного депутата Сергія Власенка.

Відповідні рішення будуть передані до Центральної виборчої комісії.

Збори відбулися на подвір’ї офісу партії "Батьківщина", яка й була ініціатором винесення питання про вступ України до системи колективної безпеки та оборони НАТО.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко напередодні заявила, що її політична сила має намір організувати якнайшвидший збір необхідних підписів з тим, щоб референдум щодо вступу до НАТО відбувся одночасно з достроковими парламентськими виборами 26 жовтня. Вона закликала всіх громадян та представників влади долучитися до ідеї проведення референдуму.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини