MENU

Закони про «особливий статус Донбасу» приймалися із грубими порушеннями

1126 0

Народні депутати фракції "Батьківщина" вимагають скасувати ухвалені сьогодні на закритому засіданні Верховної Ради закони про особливий статус Донецької та Луганської областей та про недопущення покарання терористів.

Відповідні постанови про скасування зазначених законів зареєстрували народні депутати "Батьківщини" Іван Кириленко, Юрій Одарченко та Роман Ілик.

У пояснювальних записках до проектів постанов зазначається, що на закритій частині пленарного засідання Верховної Ради відбулося голосування із грубими порушеннями Конституції України та Закону України "Про Регламент Верховної Ради України".

"Голосування відбулося за допомогою електронної системи для голосування у таємному режимі. Таким чином була прихована інформація щодо персонального голосування кожного депутата, що ставить під сумніви достовірність результатів голосування та порушено принципи відкритості роботи Верховної Ради України", - наголошують автори постанов.

"Під час голосування відбувалося використання чужих карток іншими народними депутатами України. Таким чином результати голосування не відповідають дійсному волевиявленню народних депутатів України у зв’язку із порушенням принципу особистого голосування", - йдеться у пояснювальній записці.

Також депутати зазначають, що голосування в цілому за прийняття законопроекту можливе виключно за умови, що від народних депутатів України не надійшло жодного зауваження.

"Такі зауваження надходили від народних депутатів, що виключало голосування за законопроект в цілому", - підкреслюють вони.

"На пленарному засіданні було зазначено про дані порушення, але Головою Верховної Ради України вони були проігноровані", - кажуть депутати.

Автори постанов вказують, що відповідно до частини 1 статті 48 Регламенту рішення Верховної Ради України можуть бути скасовані до підписання відповідного акту.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини