MENU

Драка с милицией и аресты на годовщине задержания Виталия Запорожца

1446 2

Щойно під Броварським міськрайонним судом Комітетом визволення політв'язнів та іншими патріотами було проведено акцію на честь річниці відомого вчинку Віталія Запорожця. Активісти встановили перед судом шибеницю, щоб  повісити на ній опудало продажної судді, яка засудила Запорожця на 14 років. 
 
Як тільки опудало піднесли до зашморгу, втрутилась міліція. Менти почали хапати активістів, громада, включно з жінками усіх вікових категорій, стали їх боронити. Серед міліціонерів було кілька в цивільному, вони били і штовхали жінок і журналістів. 
 
Фінальна частина сутички відбулася на ринку, що знаходиться навпроти суду. Продавчині - представниці народу, які взагалі не знали, кого в'яжуть і за що, кричали ментам усе, на що вони заслуговують («Продажні вбивці!» - це було найм'якіше), і лізли відбивати людей. 
 
Врешті-решт менти викликали «Беркут». Той, що в цивільному, показував, кого брати: «Цей брав участь в акції, і оцей». Затримано не менше 5 осіб, серед них Кость Зацарний з ОУН, Сергій Бойко зі «Свободи», Руслан Чех і пані Валентина Кательницька, яка особливо затято боронила затримуваних. 
 

Зверніть увагу на нашу суддю. В одній руці вона тримає сфальшовану справу, в іншій - хабар, на шиї у неї знак «Продажна суддя», а обличчям вона дуже нагадує одну відому жінку-політика. Бо це, як пояснив Микола Коханівський, збірний образ :)

Також на фото є текст Вироку революційного трибуналу, який зачитав друг Безжальний. 
 
Микола Коханівський, як завжди, казав, що мріє повторити вчинок Віталія Запорожця, і що Віталій винайшов єдиний шлях, як можна прибрати політиків, які інакше не прибираються :) Втім, що я це все розповідаю, побачите на відео. 
О 17:40 менти затримали і його - він просто стояв під відділком.
 
UPD. О 19:15 затримано Тетяну Близнюк. Їй дали повістку, в якій не вказаний її процесуальний статус.
 
Імена всіх затриманих: Костянтин Зацарний, Олег Шевчук (йому при затриманні розбили голову), Сергій Бойко (ударили в обличчя вже у відділку за вимогу надати адвоката), Руслан Чех, Микола Коханівський, Катерина Коханівська, Тетяна Близнюк, Валентина Кательницька (її теж побили у відділку).
 
UPD. 23:15. Пише Андрій Парубій у своєму Фейсбуці: «Щойно, разом з Андрієм Павловським, вдалось вирвати з Броварського райвідділу міліції усіх вісьмох громадських діячів, затриманих за участь в законній, мирній акції протесту. Жінку і хлопця побили уже під час дачі пояснень. За те, що вимагали адвоката!!!!!! Зараз вони пишуть заяви про побиття. Цю владу треба зупинити !!!!!!!!»
 
 

Кость Зацарний і Валентина Кательницька. Обоє були сьогодні затримані. Повідомляють, що Зацарному при затриманні чи то вивихнули, чи то зламали руку.
 





Виступає Микола Коханівський
 


Друг Безжальний зачитує втрок
 
 

Початок сутички
 







Менти в цивільному, які били людей, в т.ч. журналістів.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА bilozerska

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини