MENU

Акция поддержки за ТВі совпала с Днем солидарности журналистов

299 0


СьогодніМіжнародний день солідарності журналістів.Запрошуємо усіх відзначити цей деньразом з журналістами ТВі на Михайлівськійплощі у Києві о 12 годині. Маю надію, щовлада у день вбивства фашистами ЮліусаФучіка не заборонить українськимжурналістам і звичайним громадянамзгадати про це. 

 


Трошки процей день : 08-09-20108 вересня у світівідзначають Міжнародний день солідарностіжурналістів. Засновником цієїурочистої дати є Міжнародна організаціяжурналістів, що у 1958 році під час IVконгресу у Бухаресті виступила зініціативою вшанування журналіста іписьменника Юліуса Фучіка, страченогогітлерівцями 8 вересня 1943року. Йогонаписану під час перебування у празькійв'язниці книгу «Репортаж з петлею нашиї» переклали на 70 мов світу, він ставНаціональним героєм ЧехословацькоїСоціалістичної Республіки.



Традиційно цього дняв усьому світі проходять конференції,з'їзди за участю ЗМІ. Саме 8 вереснявизначають лауреатів Міжнародноїжурналістської премії і Почесної медаліімені Юліуса Фучика. Ними відзначають«за прогресивну професійну діяльність,що сприяє збереженню миру і розвиткуспівробітництва та єдності журналістів».Також цього дня відбувається врученнянайпрестижнішої премії журналістів вСША - Пулітцерівської.

 

Микола Княжицький


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини