MENU

Онлайн-трансляція Дня Покрови

5079 0

Сьогодні українці відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці. Крім того, 14 жовтня відзначається як День українського козацтва та День створення Української Повстанської Армії. На честь УПА сьогодні пройде марш вулицями столиці, а о 10 годині розпочнеться засідання Верховної Ради України, яке також планують відвідати мітингувальники.

На своєму останньому засіданні Рада VII скликання планує прийняти низку важливих законів.

Порошенко скасував святкування Дня захисника вітчизни 23 лютого, та встановив 14 жовтня Днем захисника України. Відповідний наказ оприлюдненний на офіційному сайті Президента.

10.05 Колона Маршу УПА вирушила з Майдану незалежності по Інститутській до Верховної Ради.

 

Пряму трансляцію сьогоднішніх подій забезпечує "Радіо Свобода":

 

 

10.08 Журналіст Азад Сафаров пише у своєму Фейсбуці: "Знову під радою поряд з міліцією вишикувались тітушко-менти. У цивільному."

 

10.14 Олександр Аронець у своєму Твіттері пише, що на Марші присутні бійці батальону "Січ", які повернулися з Донбасу на ротацію

 

10.22 Колона скандує: "Бандера, Шухевич - герої України! Вони померли за нашу свободу!" Фото Hromadske.TV

 

 

10.31 Тим часом розпочалося останнє засідання Верховної Ради України VII скликання. Розпочався виступ Президента України Петра Порошенка в парламенті. Онлайн-трансляцію засідання транслює Громадське телебачення.

 

 

10.32 "23 лютого, День захисника Вітчизни іншої держави, більше не буде святкуватися в Україні" - Порошенко

 

 

@HromadskeTV: Колона активістів скандує "Комуняку - на гілляку".

@S_Andrushko Порошенко нагримав на депутатів, які його не слухали:"нагадаю, виступає Президент України". Запанувала тиша

10.34 Порошенко попросив винести критику армії за межі передвиборчої кампанії. «Іноді ця критика справедлива, але масштаби та тональність такі, що часто густо вона виливається в паплюження та цькування Збройних сил України. Особливо болісно бачити і чути, коли деякі штампи російської пропаганди починають несамовито тиражуватися українськими політиками. Дійсно, можливо це не навмисно, мітять ймовірно в політичних опонетнів. Але волею-неволею поцілюють в Збройні сили України, підривають обороноздатність країни. Хто хоче не піару, а реально допомогти армії, посприяти вирішенню численних проблем, друзі, тому краще не в телевізор. Ласкаво просимо до приймальні президента.

 

10.44 Петро Порошенко завершив виступ у Верховній Раді. Депутати голосують призначення Степана Полторака на пост Міністра Оборони України. "ЗА" 245.

 

 

10.48 Тетяна Висоцька: Полторак - міністр оборони. Зараз складатиме присягу. Сподіваюся, перед тим, як ставити підпис, зніме ковпачок з ручки.

 

10.51 Під час маршу націоналістів, крім державних інституцій під охорону попали й радянські пам'ятники, які досі стоять в центрі столиці. Пише Maidan Press Center

 

10.54 Після представлення закону "Про прокуратуру" Андрієм Кожем'якіним, депутати прийняли його у другому читанні та вцілому. "ЗА" 316 голосів. 

 

10.55 Арсеній Яценюк представляє у Верховній Раді закон "Про засади державної антикорупційної політики".

 

10.58 Тим часом, націоналісти прийшли до Верховної Ради та вимагають визнання ОУН УПА. Внутрішні війська готові до провокацій. Фото Maidan Press Center

 

 

11.00 Голосування за проект Закону про засади державної антикорупційної політики в Україні. "За" - 284. Рішення прийнято

 

11.07 Верховна Рада продовжує плідно працювати. Депутати прийняли Законопроект, що передбачає несення відповідальності за відмиванням доходів отриманих злочинним шляхом та фінансування тероризму. У другому читанні та вцілому, за нього проголосувало 232 народні обранці.

 

11.17 Депутати проголосували за законопроект, який зобов'язує розкривати справжніх власників майна. "ЗА" відповідне рішення 265 голосів.

 

11.20 Під час голосування за призначення міністра оборони відзначився кнопкодавством нині позафракційний (а в минулому - регіонал) Володимир Продивус. Про це повідомляє рух "ЧЕСНО".

 

 

Уособлення великої корупції в Україні. (Фото - Діяти!)

 

Під Верховною Радою штовханина: "свободівці" відбирають плакати у активістів - INSIDER.

11.29 Нардепи прийняли закон, який передбачає кримінальну відповідальність за будь-яку спробу фальшувати вибори"ЗА" 233. Рішення прийнято! Представляючи цей закон, Яценюк сказав: "ті, хто роздають гречку на виборах, мають їсти її в тюрмі"

@S_Andrushko Кличко уже не депутат, але зайшов до зали парламенту і сів у крісло.

11.42 Тим часом депутати сперечаються через поправки до законопроекту, яким передбаченно створення Антикорупційного бюро.

11.51 Депутати врахували поправки до закону та проголосували його в цылому. Закон про Антикорупційне бюро прийнято. За - 278 голосів. 

 11.57 Турчинов: прошу закрити буфет, щоб ми не втратили народних депутатів...

  

@Fatalist_ua До Ради підійшли братчики Корчинського і накидали петард і фаєрів біля натовпу. Фото @GZhygalov 

12.17 Олександр Бригинець: 6 голосів не вистачило, щоб визнати УПА воюючою стороною. Дивно, є ті, хто вважає, що УПА не воювала в другій світовій війні?

 

@HromadskeTV  Під Радою застосували сльозогінний газ

12.34 Олександр Аронець: Хтось використовує мітинг Свободи і робить "гарну" картинку для кремля. У дуже щільному склі будівлі ВР дірка від кулі...

12.38 Під Верховною Радою продовжуються сутички. Мітингуючи намагалися прорватися до приміщення ВРУ. Міліція стримала рух. Петарди продовжують летіти в бік міліції. Лунають вибухи, є постраждалі під час штурму. Повідомляє Maidan Press Center

 

@aronets Все таки це отвір не від куль, а від гайок. Мабуть з рогатки

 

@S_Andrushko Зараз. Вигляд з вікна парламенту

12.45 @HromadskeTV Тетяна Чорновол намагається заспокоїти активістів під ВР. На другому поверсі парламенту розбили вікно.

 

 

12.48 Турчинов закликав протестувальників не зривати роботу Верховної Ради. Спікер парламенту оголосив перерву та запросив керівників фракцій до себе в кабінет.

 

12.52 Maidan Press Center: До площі біля ВОУ підходять прибічники Ляшко, Радикальна партія. Їх багато і вони ідуть на підтримку до мітингуючих

 

12.54 Олександр Турчинов оголосив про закриття засідання Верховної Ради України. За його словами, у сесійній залі немає кворуму, тому повноцінно працювати парламент не зможе. Він також оголосив про можливість проведення позачергового засідання.

 

13.09 Під Верховною Радою продовжуються сутички мітингувальників та Нацгвардії. В силовиків кидають каміння.

 

13.19 Натовп біля ВРУ став менше. Про це повідомляє Maidan Press Center. Частина відійшла. Більш радикальна група продовжує жбурляти каміння в спецпризначенців. Потрощено скло в приміщенні ВРУ. "Свобода" та "Правий сектор" відхрестилися від подій під парламентом.

@HromadskeTV Щойно на метро Арсенальна невідомі розбили сітілайт Опозиційного блоку

13/39 Роман Давиденко: СВОБОДА ушла остались одни непонятно кто ...короче провокаторы остались..

 

 14.01 Під Верховною Радою затримали кілька мітингувальників. Фото - Українська правда 

@HromadskeTV  Біля ВР дуже багато міліції, але вже спокійно.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини