MENU

После выборов правительство Азарова существенно ограничит социальные выплаты — Розенко

466 0

Після закінчення парламентських виборів 2012 року нинішня влада планує суттєво обмежити фінансування програм соціального захисту населення. Про це у своєму коментарі на своїй сторінці у Facebook заявив економіст Павло Розенко.

«Виступ прем’єр-міністра України на сьогоднішньому засіданні Уряду засвідчив, що із закінченням виборчих перегонів в Україні закінчиться і реалізація так званих передвиборчих соціальних ініціатив. Зокрема, в наступному році урядом передбачене зростання мінімальної заробітної плати лише на 8,5 %, а середньорічне зростання працівника І-го тарифного розряду у бюджетній сфері становитиме лише – 18%. Це значно менше, ніж було заплановано у 2012 «виборному» році, коли аналогічні підвищення склали 13% та 19%» – зазначив економіст.

Павло Розенко наголосив на тому, що Уряд і надалі продовжує впроваджувати в Україні принципи «дешевої робочої сили». Це вже привело до того, що сьогодні середня заробітна плата в Україні складає біля 390 $, в той час у наших сусідів в Польщі – біля 1200, в Росії – уже біля 850 доларів.

«Таким чином, у рівні оплати праці Україна поступається не лише розвиненим європейським країнам, але й країнам, з якими мали однакові «стартові економічні можливості» ще 20 років тому. Наслідком такої ситуації є те, що понад 24% українських родин, де обидва члени сім’ї працюють знаходяться за межею бідності. Україна щороку втрачає свій людський ресурс, а молоді люди не бачать жодної перспективи для свого розвитку та реалізації власного потенціалу» - зазначив колишній перший заступник міністра праці та соціальної політики.

Павло Розенко зазначив також, що «оприлюднені соціальні показники державного бюджету на 2013 рік підтверджують той факт, що Уряд після виборів не хоче і не буде займатися посиленням соціального захисту українських громадян, підвищенням зарплат, пенсій та державних соціальних допомог. Всі «соціальні ініціативи», які так пафосно розповідає суспільству влада мають виключно передвиборчий та популістський характер. Партія Регіонів за рахунок соціальної риторики і передвиборчих подачок хоче задешево купити голоси наших співгромадян, щоби і надалі забезпечити собі комфортне перебування у владі».


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини