MENU

Жодної справи по корупції проти оточення Януковича не було доведено до кінця - Тимошенко

3737 4

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що повноцінне реформування та європейська інтеграція України неможливі без викорінення корупції в органах державної влади. Про це повідомляє офіційна "Фейсбук"-сторінка "Батьківщини".
 
"Поки залишається така фундаментальна інституціолізована корупція, ні про які реформи, ні про який рух до Європи просто не може бути мови. Нас там не приймуть в такому стані. І те, що західні політики підкреслюють це зараз, говорить лише про те, що Янукович поїхав в Ростов-на-Дону, а всі фінансові потоки, вся корупція просто змінила своїх керівників. Змінилися прізвища, а все інше фундаментально працює", – заявила Тимошенко у неділю ввечері на телеканалі "Інтер".
 
Лідер партії "Батьківщина" наголосила на необхідності очищення від корупції нової владної команди, яка прийшла після повалення режиму Віктора Януковича.  
 
"Жодної справи по корупції проти оточення Януковича не було доведено до кінця. І вже сьогодні в демократичній команді ця корупція процвітає. Всі знають як були відпущені за межі України колишні посадовці, які мусили відповідати перед законом. Якщо ми хочемо боротися з корупцією, то владі потрібно починати з себе", – сказала вона.
 
Тимошенко переконана, що в демократичній державі корупційні справи не можна замовчувати.
 
"Я вважаю, що в демократичній команді про це ми мусимо говорити публічно, і ми мусимо самоочищатися, а не замовчувати це і не покривати гаслами про єдність", – зазначила вона.
 
Тимошенко вважає, що після Майдану гідності є неприпустимим рефінансування банків, якими володіють особи, причетні до колишньої влади.
 
"У мене в руках документ, в якому написано, що 6 мільярдів 900 мільйонів виплачено трьом кланам лише за останні кілька місяців з державного бюджету. Я також тримаю інший документ в руках – 4,9 мільярди гривень, заплачені кільком банкам з оточення Януковича ось зараз. За ці гроші можна заплатити пенсії, одіти і обути нашу армію", – зазначила лідер партії "Батьківщина".
 
"Скажіть, чому це відбувається? У нас йде масштабна корупція, а люди не можуть отримати свої копійки пенсій", – підкреслила Тимошенко.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини