MENU

«Батьківщина» проти внесення змін до виборчого законодавства, які б дозволили фальсифікації, - Соболєв

5755 0

Фракція "Батьківщина" виступає проти внесення до виборчого законодавства змін, ухвалення яких дозволило б сфальсифікувати результати виборів.

 

Про це на брифінгу заявив голова фракції Сергій Соболєв.

 

Він зазначив, що сьогодні в парламенті були спроби внести зміни до виборчого законодавства всього за тиждень до голосування. Пропонувалося зняти будь-які обмеження на погашення бюлетенів, на зменшення кількості членів дільничних виборчих комісій, на підрахунок голосів тощо.

 

За словами Соболєва, ухвалення таких норм дозволило б сфальсифікувати результати виборів.

 

"Парламент також здійснив спробу врегулювати питання щодо забезпечення права голосу військовослужбовцями, які знаходяться за межами своїх військових частин, зокрема на блокпостах", - зазначив він.

 

Голова фракції пояснив, що це 40-50 тисяч осіб, однак, згідно з роз'ясненням Конституційного суду, ці особи не мають права голосувати за кандидатів-мажоритарників.

 

"Для ухвалення зміни до закону, яка б дозволила зазначеній категорії осіб голосувати за загальний список кандидатів у парламенті, не вистачило голосів через виборчу кампанію, оскільки велика кількість депутатів працює в округах", - сказав він.

 

Окрім того, за словами Соболєва, парламент сьогодні ухвалив низку рішень, які стосуються соціальної політики безпосередньо в зоні бойових дій.

 

Зокрема, ухвалено рішення про допомогу особам, які отримали інвалідність під час війни, врегульовано питання соціального захисту тимчасових вимушених переселенців, ухвалено рішення про можливість працевлаштування, оформлення дітей до дитячих садочків та шкіл, а також низку рішень щодо врегулювання ситуації з державним бюджетом.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини