MENU

Чи готові українці до нового витка конфлікту з Росією

7536 9

Як свідчить тенденція, конфлікт на Донбасі не вдалось заморозити. Росія активізувала свої сили в Криму та продовжує стягувати військову техніку до українського кордону.

Одже, з систематичного порушення бойовиками перемир'я стає очевидною невідворотність продовження бойових дій на території України. Існує загроза утворення другої та третьої лінії фронту. А саме, удар з території Криму та Придністров'я, де розміщені "миротворці" РФ. Можливі й інші варіанти розвитку подій. Але чи готові до цього українці та політична еліта?          

                                                                                                                                       

На жаль, політична еліта, зайнята домовленостями про квоти в коаліції, умовами її формування, перерозподілом посад. Як вихід з ситуації, що склалась на Донбасі, вбачають виключно мирний шлях врегулювання конфлікту. Говорять про потребу реформувати ЗСУ та  будують "стіну" на кордоні з РФ. Але якщо по-мирному не складається й з кожним днем стає зрозумілим, що РФ прагне зруйнувати українську державність, навіть шляхом власної гибелі?                      

Мабуть, знову будемо здивовані від такої підлості від нашого сусіда. Можна все звалити на амнезію в чиновницта стосовно історичних фактів руйнування української державності московітами, можна знайти й інші виправдання. Проте проблеми це не вирішує. Отже, вся надія на народ. Але чи готовий український народ дати відсіч окупантам? " Так, готовий здобути перемогу, сплативши надвисоку ціну".

                                                                                                                                                                                              Особисто мене, цієї передвиборчої кампанії вражало одне - це солідарність громадян зі своєю армією й перебування більшості політиків в іншому вимірі. Для прикладу наведу збір допомоги солдатам на Прикарпатті. Пересічні громадяни, часто бідні, активно зносили теплі речі та харчі для вояків. Вирішували як розподілити допомогу. Адже допомоги потребують не тільки на Донбасі, але й в Рогатині ротаційні загони Правого Сектору. Вони теж мерзнуть та ходять "впроголодь". Натомість кандидати в депутати активно засипали громадян різноманітними агітаційними брошурками, надокучали своєю рекламою по телебаченню. Отже, народ переймається обігрівом солдат, інші - боротьбою за владу. От й получається, живемо в інших реаліях, або ситий голодному не товариш. А шкода, бо час об'єднати сили. Також в Україні активно створюються партизанські загони, що свідчить про готовність українського народу до опору окупантам.

Ніна ТИМКІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини