MENU

Вже ніщо не заважає Порошенку оголосити воєнний стан на сході України - експерт

9890 4

Що ж відбулося разом з псевдовиборами в Лугандоні, разом з їх визнанням Кремлем, разом з ультиматумом Москви Києву зупинити всі воєнні операції в цьому регіоні і забрати з Донбасу АТО?

Власне Путін нічого нового не запропонував. Але цією поведінкою він розв’язав руки Порошенку. І вже ніщо не заважає українському президенту оголосити воєнний стан на сході України, перевести всі сфери життя на оборону, задіяти для перемоги не лише економіку і воєнно-промисловий сектор, але й культуру, дипломатію, науку, медійний ресурс.

Вже ніщо не гальмує кроків України в НАТО. Вже ніхто не заважає лідерам України звернутися до світу з вимогами разом, єдиним фронтом, врятувати Європу і світ від лиха, яке людству несе агресивний режим Путіна. Київ, Брюссель, Вашингтон нарешті мають побачити і зрозуміти, що Путін любить бавитися в воєнні іграшки. Він вже довів це в Чечні, Молдові, Грузії, Криму… Сьогодні він змушує світ жити за його правилами. Тому влада України має діяти у відповідний обставинам спосіб.

З дипломатичних джерел я отримав інформацію, яка свідчить, що ще навесні Польща, Литва і деякі інші члени НАТО попереджали нове керівництво України про можливість військового вторгнення Росії в Україну. Навіть не в Крим – в материкову Україну. На валлійській зустрічі НАТО і Україна підписали угоду про обмін оперативними даними, повідомленнями розвідки і спостережень щодо попередження зовнішніх і внутрішніх загроз. Чи зреагують? Лугандонська банда псевдовиборами порушила всі угоди, наплювала на українську владу, на президента, на його закон про особливий статус цих територій, на Україну взагалі. Чи дійде це до керівників? Лугандон обірвав всі мости, що ще якось вели до перемовин і давали шанс на мирне розв’язання конфлікту. Все! Оголошено війну.

Віктор ЧЕРНИШУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини