MENU

Кричущі факти порушення виборчого законодавства на 182 окрузі. ВІДЕО

7955 0

У Херсоні відбулася прес-конференція народних депутатів України від ВО «Батьківщина» Олександри Кужель і Юрія Одарченка та кандидатів у народні депутати Ігоря Жданова, Вадима Івченка та Дмитра Ільченка щодо ситуації зі встановленням результатів волевиявлення у мажоритарному виборчому окрузі №182.

Вадим Івченко розповів про кричущі факти порушення виборчого законодавства, які депутати виявили протягом трьох днів перебування в окрузі. Зокрема, встановлено, що у виправній колонії №90 ув’язнені голосували за ксерокопіями невідомих документів з розпливчатими фотографіями, за якими здебільшого не можна встановити особу. Про це повідомляється на офіційній сторінці "Батьківщини".

 «На багатьох картках є виправлення в прізвищах, а копії фотокарток наклеєні одна на іншу. Такі папери не можуть бути документом, на підставі яких виборці отримують змогу брати участь у виборах. Відповідні скарги вже подані у ЦВК. Готується позов до суду», – сказав Вадим Івченко.

Він нагадав, що на дільниці, розташованій у виправній колонії №90, опонент Юрія Одарченка отримав аномально високу підтримку. За нього проголосувало близько 600 із 800 виборців.

Скандальна ситуація з голосуванням, за словами Олександри Кужель, склалася в СІЗО. Аналіз списків виборців засвідчує, що бюлетені для обрання «мажоритарника» отримали особи, виборча адреса яких не входить до меж округу. Тут голосували навіть мешканці Києва, Харкова, Криму, Рівненщини, Черкащини.

 «Близько 50% виборців, які взяли участь у голосуванні в СІЗО, не мали на права обирати депутата в мажоритарному окрузі. Це є підставою для визнання голосування на дільниці недійсним», – наголосила Олександра Кужель.

Аналогічні порушення «батьківщинівці» виявили в Міжобласній туберкульозній лікарні Державної пенітенціарної служби України. Проте члени окружної виборчої комісії, де більшість становлять представники опонента Юрія Одарченка, відмовляються перераховувати голоси на цій дільниці.

 Окрім цього, «Самооборона Херсона» зафіксувала факт нічного проникнення невідомих осіб у приміщення відділу ведення реєстру виборців, аби внести в реєстр виправлення. Про це порушення було невідкладно повідомлено працівників МВС.

Intv Ua


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини