MENU

Ректор Харківської академії побудував для сепаратистів злітну смугу прямо на території вишу

46567 23

50000 гривень за пост в фейсбуці вимагає ректор Харківської державної зооветеринарної академії Валерій Головко.

Сергій Грицаєнко, в якого в фейсбуці 367 друзів, написав 6 серпня 2014 року:

В моїй рідній Малій Данилівці (Дергачівський район Харківської області) на землях, закріплених за Харківською державною зооветеринарною академією, щось незрозуміле відбувається. Невідомо звідки взялись грейдери і на закинутому полі за річкою вичистили смугу шириною з кілька десятків метрів та довжиною кілька сотень. Така собі дорога нізвідки в нікуди. Не хотілось виносити це на Фейсбук – щоб не звинуватили в панічних настроїв, але… підозріло схоже на злітно-посадочну смугу.

Ректор ХДЗВА – Валерій Головко – активний член ПР, який організовував поїздки “тітушок” з числа студентів на Київ восени та взимку; також підтримував створення промосковських силових структур (“казачества” в районі). В селищі й Дергачівському районі – влада була і є ПР – тож зустрічатимуть “братьєв” з хлібом-сіллю. А тут ще й інфа по ЗМІ про масштабні “навчання” ВПС Росії… Звідси до харківської кільцевої автодороги – менше 5 км; для десанту “зелених чоловічків” – кілька хвилин руху. До кордону з Росією – менше 30 км.

Валерій Головко подав на нього до суду за цей пост, дивіться з якими формулюваннями.

Сергій вважає, що його намагається переслідувати «Головко за те, що я викрив будівництво “ветеринарного” аеродрому на його території у липні-серпні».

Хоча про аеродром в позові мови нема, позивач заперечує інші твердження.

Сергій каже: «Якби не будівництво аеродрому – й не пробував би щось “зрушити”. Але коли побачив ту смугу на власні очі й уявив там десант “зєльоних человєчків”  – мовчати не можна було, звичайно. Після мого повідомлення будівництво було припинено – нібито СБУшники навіть в селище приїздили. А тепер – через 3 місяці після цього – Головко через суд вимагає стягнути з мене 50000 гривень за завдану йому “шкоду репутації” моїм постом на фейсбуці. 19 листопада буде судове  засідання в Дергачах.

Словом, виходить так, що мене за те, що викрив будівництво сепаратистами аеродрому в прикордонній смузі, тепер ще й “пресують” через суд… Будівництво було дійсно в точці, найкращій для підльоту- тут кордон найближче підходить до кільцевої автодороги – “зооветеринарний” аеродром заплановано між дорогою Лужок-Караван та залізницею, на білій плямі (злітно-посадочну смугу будують паралельно залізниці) http://mapia.ua/ua/cities/mala-danylivka–851 Цікаво також, звідки у ХДЗВА гроші на будівництво аеродрому в прикордонній смузі в час, коли навчальний заклад економить на ремонту гуртожитків та навчальних корпусів (знову російські меценати?)…

На вихідних я ходив дивитись на ту смугу – вона не знищена (не перепахана), а тільки трохи пошкрябана культиватором. Тому в принципі може бути відновлена за 1-2 години роботи бульдозера – якщо буде команда й гроші з півночі. З СБУшниками я розмовляв. Абсолютна байдужість – таке враження, що їм головне, аби я “заспокоївся” та не заважав чимсь таким таємничим-невідомим займатись…»

Сергія більше хвилює потенційна загроза національній безпеці, ніж загроза грошового покарання, хоча, звісно, 50000 гривень – то не жарт. Ще його хвилює повна відсутність зацікавленості в цій справі харківських ЗМІ. Але ми сподіваємося, що після цієї публікації на сайті «Майдан» справою зацікавляться і журналісти.

Зв’язатися з Сергієм можна тут.

Довідка. Про Валерія Головка багато разів писали на нашому сайті «Майдан», наприклад:

Черговий ректор в законі та Науковці проти “бешених проффесорів”. Будні ветеринарії . І для особливо допитливий навіть більше тут

Інформація про Валерія Головка з  http://www.sq.com.ua/rus/files/49/

Должность. Ректор Харьковской государственной зооветеринарной академии (данные на 02.10.2013).

Краткая биография.

Родился 25 февраля 1950 г. в с.Старомихайловка Марьинского района Донецкой области. Образование высшее. С 1967 г. по 1972 г. учился в Харьковском зооветеринарном институте на ветеринарном факультете, специальность “ветеринария”, квалификация – ветеринарный врач. В 1972 1973 гг. работал в колхозе им.Свердлова Яковлевского района Белгородской области (Россия). В 1973-1974 гг. проходил службу в армии. В июле-декабре 1974 г. работал главным ветеринарным врачом совхоза “Дергачевский”. В 1974-1977 гг. – старший ветеринарный врач Харьковского областного управления сельского хозяйства. В 1977-1980 гг. – главный ветеринарный врач “Харьковживпрома”. В 1980-1984 гг. – инструктор отдела сельского хозяйства и пищевой промышленности Харьковского обкома Компартии Украины. В 1984-1986 гг. учился в Высшей партийной школе при ЦК Компартии Украины. В 1986-1989 гг. – секретарь партийного комитета облагропрома. В 1989-2001 гг. – директор Института шелководства Украинской академии аграрных наук. С марта по ноябрь 2001 г. – ректор Харьковского зооветеринарного института, с 30 ноября 2001 г. – ректор Харьковской государственной зооветеринарной академии, 11 ноября 2005 г избран повторно.

В 2006 – 2010 гг. – депутат Харьковского областного совета. Председатель подкомиссии Харьковского облсовета по вопросам науки. С 2007 г. – заместитель председателя Харьковского регионального отделения Партии регионов.

Звания и награды. Доктор ветеринарных наук, профессор, член-корреспондент Украинской академии аграрных наук, заслуженный деятель науки и техники Украины. Награжден орденом “Святий Дмитро Солунський” IV степени Украинской православной церкви. (Московького патріархату – ясна річ)

2009 г. – награжден грамотой Верховной Рады.

Наталія Зубар, голова правління ІЦ “Майдан Моніторинг”


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини