MENU

Стрічку «Поводир» відрізняє не лише небачений бюджет, але й амбіції

4748 1

12 листопада на широкі екрани нарешті виходить драма “Поводир”. Відрізняє цю стрічку від попередніх українських фільмів не лише небачений бюджет у 2 млн доларів, але й амбіції: “Поводир” транслюватиметься у 150-ти кінотеатрах по всій Україні. Тобто повноцінно – у широкому (!) прокаті, на рівні з “Люттю” чи “Інтерстелларом”.

Я мав змогу переглянути “Поводир” на передпрем’єрному показі у Львові, за участю режисера Олеся Саніна, сценариста Олександра Ірвінця, молодого актора Антона Святослава Гріна, що виконав головну роль у фільмі та кількох сліпих акторів, які знімались у стрічці. Крім того на показі у ролі глядача був мер Львова і лідер “Самопомочі” Андрій Садовий, що тільки підкреслювало всю важливість моменту.

Трохи про сам фільм.

Україна, тридцяті роки. Американський інженер Майкл Шемрок разом із сином приїздить до Харкова допомагати будувати соціалізм. Тут він закохується в актрису Ольгу Левицьку (Джамала), на яку давно накинув оком впливовий співробітник НКВС.

За трагічних обставин американець гине, а його сина рятує від переслідувачів сліпий кобзар. Не маючи інших шансів вижити на чужині, хлопець стає поводирем. Їхня подорож, сповнена небезпечних пригод, відбувається на тлі найдраматичніших сторінок української історії та руйнування людських доль.

Фільм про кохання, вірність, підлість і зраду у найкращих традиціях голівудського кіно. Знято за реальними фактами та свідченнями.

Мені фільм сподобався. Я періодично стараюсь вихваляти українське кіно і публічно тішитись тим, як воно відроджується. І фільм “Поводир” – поступ вперед у цьому напрямі, адже, на відміну від хороших авторських фільмів “Такі красиві люди“, “Креденс” чи “Звичайна справа“, це повноцінне комерційне кіно, розраховане на широку аудиторію. Воно навіть представлятиме Україну на премії “Оскар”. Адже саме від розвитку комерційного кіно залежить розвиток кіноіндустрії в Україні вцілому.

Дивимось трейлер і біжимо в кіно.

Блог Романа Голубовського


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини