MENU

«Ми не претендуємо на міністерські посади, але ми готові до обговорення», - Соболєв. ВІДЕО

9343 0

Проект коаліційної угоди буде переданий на парафування парламентським фракціям сьогодні, після засідання відповідної робочої групи. Про це повідомив один з лідерів "Батьківщини" Сергій Соболєв на брифінгу.

Він також повідомив, що група з підготовки першого засідання Верховної Ради ухвалила рішення про обрання керівником групи Володимира Гройсмана (пропозиція від Блоку Петра Порошенка). Натомість, за його словами, Народний фронт пропонував обрати керівником групи представника "Батьківщини" Андрія Кожем'якіна.

"Для нас важливо, щоб дві фракції, які мають найбільше представництво в парламенті - Блок Порошенка та Народний фронт - домовились між собою та запропонували єдиний підхід до формування керівного органу робочої групи. Тому була підтримана пропозиція про обрання керівником групи Гройсмана. Проти його обрання голосував лише Опозиційний блок", - сказав Соболєв.

У свою чергу Андрій Кожем'якін повідомив, що він взяв самовідвід, оскільки вважає коректним, щоб робочу групу очолювали представники партій, які отримали найбільшу кількість голосів на виборах.

Кожем'якін зазначив, що представники фракції "Батьківщина" у підготовчій групі висловили пропозицію пришвидшити підписання коаліційної угоди та почати роботу парламенту. Окрім того, за словами народного депутата, він закликав представників всіх фракцій виконати обіцянку, яку давали перед виборцями, щодо позбавлення недоторканості всіх, на кого вона розповсюджується.

Водночас Соболєв повідомив, що майже всі представники фракцій у підготовчій групі підтримали пропозицію про проведення першого засідання Верховної Ради 25 листопада: "Тому ми не виключаємо, що при дуже швидкому розгляді всіх питань цей варіант можливий".

Соболєв також додав, що сьогодні робоча група з підготовки коаліційної угоди "відшліфує" остаточний варіант документу: "Станом на сьогодні буде готовий документ, який можна буде передати на парафування кожній фракції".
 
Він наголосив, що "Батьківщина" в ході переговорів не висуває будь-яких кадрових претензій: "Ми не претендуємо на міністерські посади, хоча ми готові до обговорення".
 
Водночас Соболєв не виключає, що підготовча група сьогодні озвучить кадрові пропозиції по Комітетах ВР.
 
За його словами представники "Батьківщини" готові продовжувати роботу в тих комітетах, в яких ефективно працювали в попередніх скликаннях, зокрема, в Комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією; законодавчого забезпечення правоохоронних органів;  дерегуляції малого бізнесу; зовнішньої політики та європейської інтеграції.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини