MENU

Пеле відкрив стадіон майбутнього

4431 0

У Ріо-де-Жанейро відкрили футбольне поле, яке освітлюється за допомогою кінетичної енергії, що виробляється самими гравцями. Під газоном знаходяться двісті невеликих плит, які акумулюють енергію, вироблену гравцями, що рухаються по полю. Вдень їм допомагають сонячні батареї, встановлені навколо поля. Таким чином, у футбол там можна грати цілодобово, без витрат на електроенергію.

 

Як повідомляє  segodnya.ua , на відкритті унікального майданчику побував легендарний Пеле, бразильський футболіст, що носить звання кращого спортсмена століття, яким нагородив його Міжнародний Олімпійський Комітет.

 

Нагадаємо, що за іронією долі Пеле жодного разу не брав участь в Олімпійських іграх, на відміну від тих, кого він випередив - Мохаммеда Алі, Карла Льюїса, Майкла Джордана і Марка Спітца. Його рекорди налічують 1281 гол у 1363 матчах, зіграних за двадцять один рік кар'єри в професійному футболі. Єдиний гравець, який тричі вигравав Чемпіонат світу з футболу (1958, 1962 і 1970). Найкращий бомбардир збірної Бразилії всіх часів — забив 77 голів. Тому не дивно, що саме цей видатний футболіст відкривав стадіон майбутнього.

 

 

«Мій батько назвав мене Эдсоном на честь Томаса Едісона. Впевнений, що незабаром найкращі вчені світу будуть мати бразильський паспорт», - сказав легендарний футболіст.

 

 

Такі панелі вбудовані в покриття деяких залізничних станцій в Європі, торгових центрах в Австралії і лондонському аеропорту Хітроу, але для будівництва футбольного поля були застосовані вперше.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини