MENU

Чому скорочення чиновників - хибний шлях реформування

8716 1

Я завжди думав, що коли ставиться задача скоротити кількість чиновників на 10%, а врешті їх кількість виростає на 10%, то це зла воля виконавців і відкрите знущання над наказами керівництва.

Я помилявся.

Я зрозумів це лише після ретельного вивчення структури декількох великих міністерств та розробки проектів їх реорганізації.

Зла воля тут ні до чого. Воно об'єктивно так виходить, тому що неправильно поставлено завдання. Якщо скорочувати на 10%, то ріжуться не функції, а люди.

Люди звільняються, а функції перерозподіляються. Після цього орган влади не може впоратися з тими функціями і вимушений набирати нових людей, але вже у змінену структуру. Через це виходить врешті більше людей, ніж було до того.

Ця ситуація знайома тим, хто пробує схуднути за популярними [неправильними] методиками. Ви втрачаєте вагу, але потім якось само собою набирається на пару кілограмів більше, ніж було до того.

Різати треба не людей, а функції. Більшість функцій держави нікому не потрібні, окрім чиновників. Скасувати їх, та й годі.

УВАГА. Уряд збирається зменшити кількість чиновників на 10%.

Контрольне питання 1. Скільки чиновників буде в результаті?

Контрольне питання 2. Уряд заявляє про зменшення кількості документів, які видають чиновники, майже вдвічі. На скільки треба скоротити кількість чиновників?

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини