MENU

Бригинець обурений щодо графіків роботи музеїв

6291 0

 

Якщо музей має вихідний у суботу чи неділю, значить він не підпорядкований Мінкульту. Не в силах Міністерства культури змусити музеї маленьких міст та містечок працювати у вихідні дні.


Таку відповідь отримав на своє депутатське звернення.


Як повідомлялося, до мене звернулися активісти-туристи громадського руху «Українська справа», які обурені тим, що багато музеїв, особливо в маленьких містах та містечках України, відомчі та спеціалізовані, не працюють або в обидва, або один з вихідних днів. Тому виникає ситуація, коли туристи, які мають бажання ознайомитись з культурою та історією міста, опиняються перед закритими дверима музейного закладу.


На звернення до Мінкульту з проханням вирішити зазначене питання, тодішній міністр культури Є. Нищук відповів, що Міністерство хоч і поділяє думку щодо недоречності рудиментів тоталітарної системи в культурному житті країни, але не може впливати на розклад роботи музеїв, керівництво якими здійснюють інші центральні й місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. В той же час, поінформував, що музеї сфери управління Мінкульту відкриті для відвідувачів у вихідні дні.


Тож, звертаюся до активістів та всіх небайдужих до діяльності музеїв, із закликом звертатися до місцевих рад з проханням змінити графік роботи місцевих музеїв. Це зрештою, має піти на користь самим територіальним громадам, оскільки це збільшить кількість туристів у їхніх містечках.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини