MENU

Яким буде мовне питання у новому світі

6737 0

Ще раз про мовне питання, вже щоб закрити його остаточно.

У новому світі люди знатимуть різні мови для того, щоб забезпечити собі більш розвинене мислення та доступ до культурних спадщин, а розмовлятимуть ними з поваги один до одного та задля задоволення. Державна мова у кожній країні буде одна (за винятком природних федерацій), аби забезпечити розвиток власної культури.

Покажчики на вулицях ви зможете побачити будь-якою мовою за допомогою augmented reality вашого смартфону. Меню в ресторані ви захочете прочитати мовою оригіналу, бо в перекладі воно втрачає смак. Всі працівники не лише готелів, а всіх сервісних закладів (включаючи державні установи) з гордістю носитимуть на лацкані значки, що позначають доступні їм мови.

Експати вчитимуть мову задля задоволення та інтеграції, втім, вільно почуваючись і без того. Всі фільми будуть мовою оригіналу із субтитрами. Людина, яка не може сказати "добрий ранок" чи "дякую" хоча б десятьма мовами, вважатиметься невігласом і нечемою.

Автоматичні перекладачі досягнуть висот, але користуватимуться ними, як зараз spell checkers, -- аби убезпечитися від помилок швидкості, або якщо ти трієчник по життю. Культура малих, давніх та рідкісних мов буде піднесена на надзвичайну висоту, і фестиваль кримськотатарської поезії чи пісеньок на їдиш збиратиме тисячі людей, яким в дитинстві цими мовами не співали колискових.

Алюдина, яка переймається мовним питанням, буде викликати таку огиду, як той, що їсть салат олів'є руками, бо не знає виделки.

Валерій ПЕКАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини