MENU

Найдивніші музеї Києва

8715 1

 

Прогулянки Києвом прекрасні, коли поринаєш у загадковість і таємність цього міста. Старовинні храми та площі, парки та музей, які не перестаюсь дивувати.

 

Добірка найдивніших музеїв Києва, які не залишать вас байдужими.

 

 

Музей вторинної сировини є одним із найнезвичайних музеїв Києва. Він розташований на території заводу по переробці вторсировини "Київміськвторресурси". Цей музей називають музеєм антикваріату або "музеєм непотрібних речей". Колекція нинішньої експозиції почала формуватися з 1943 року - моменту заснування заводу. Цікаві речі, знайдені в смітті, просто не стали знищувати. Трохи пізніше люди, дізнавшись, що на заводі приймають старовинні предмети, стали зносити їх саме сюди. Є тут і дореволюційний патефон, і старезний самовар, снаряди часів Першої світової, і комплект інструментів для катувань царської жандармерії.

Відвідування музею вторсировини безкоштовне для будь-якого охочого. Краще, звичайно, скористатися послугами екскурсовода, але й побродити самому серед унікальних раритетів теж вельми цікаво.

Музей знаходиться на вул. Степана Сагайдака, 112. Працює з понеділка по п’ятницю з 9 до 18 години. 

 

Музей мікромініатюри Миколи Сядристого розташований на території Києво- Печерської Лаври. Колекція музею складається виключно з робіт одного майстра - та й не дивно, адже талантом підкувати блоху наділені лічені люди.

 

Тільки в Музеї мініатюри в Києві можна побачити унікальні утвори, що вражають талантом творця, точністю виконання й, звичайно ж, розмірами. Мікромініатюри, представлені в колекції музею, розширюють звичні уявлення про межі людських можливостей, захоплюють не тільки красою, величиною, але й інженерним генієм автора. Руками Сядристого був створений самий маленький у світі діючий електромотор розміром 1/20 мм3, цей прилад майже в 20 раз менше макового зернятка.

Адреса: вул. Івана Мазепи, 21, корпус 5. Від ст. метро Арсенальна їхати автобусом № 24 до кінцевої зупинки в напрямку Києво-Печерської Лаври. 

Єдиний у світі Музей тролейбусного талончика цілком затишно розташувався в одному з улюблених пабів киян на вулиці Прорізній, 21. Завдяки ентузіазму власників і відвідувачів , невелика колекція потроху переростає у справжню виставку.

У колекції Музею є талончики з різних країн світу, зокрема, з Польщі, Білорусі, Росії. Є навіть талончики, що перелетіли океан , щоб опинитися в київської колекції.

 

Власники закладу завжди раді новим експонатам. Кожного, хто приносить талончик , якого ще немає в колекції, у пабі безкоштовно пригощають пивом.

Тут є талончики, яким більше 50 років. Той, хто пприносить оригінальний експонат, обов’язково залишає під ним свій підпис. Потім талончик вставляють у рамку. 

 

В центрі Києва, на високому пагорбі серед Хрещатого парку стоять дві старовинні водонапірні башти , в одній із яких розташувався Музей води, інша назва - Водно-інформаційний центр. І дійсно, головна мета Музею води - розповісти відвідувачам про гідросферу планети, про запаси води, якими володіє Україна, про те, які необоротні процеси викликає необдумана діяльність людини, і як вона впливає на екологію в цілому.

Музей води в Києві - один із самих цікавих для дітей. Побравши в руки лопатки, дітвора може за своїм розсудом прокласти в піску русло для ріки. А самим оригінальним моментом, який подобається й дітям і дорослим - це пускання мильних бульбашок величезних розмірів. І малята, і їні батьки можуть по черзі стати учасниками незабутнього атракціону - опинитися на кілька секунд усередині велетенської райдужної мильної бульки.

 

Адреса: Хрещатий парк, вул. Грушевського, 1В. Найближчі ст. метро: Хрещатик (вихід на вул. Інститутську); Майдан Незалежності; Поштова площа. Музей води знаходиться в Хрещатому парку, навпроти готелю Дніпро та Художнього музею. 

Ще одією перлиною серед київських музеїв є Музей сновидінь. Об'єктом дослідження цього місця є психічна реальність, розглядаючи яку людина заглядає всередину себе. Музей являє собою культурно-просвітницький і науково-дослідний центр. Кожна частина його експозиційної площі являє собою динамічну систему, в якій, як у сні, сплітаються образи, фантазії, емоції і переживання.

Музей сновидінь поділений на чотири зони: магазин з книгами та канцелярією, виставковий зал, кабінет психоаналізу і лінгвістичний клуб GLMgroupe, в якому можна попрактикуватися в знанні іноземних мов.

Пам'ятка музею - скриня сновидінь, в якому можна залишити на зберігання свої сни, точніше записи, книги або інші предмети, пов'язані з ними.
Експозиційний простір музею побудована таким чином, щоб відвідувачі могли продовжити або змінити його, відтворити на його основі щось, відповідне їх бажанням, спогадам, настрою.
Кожен відвідувач приходить у свій власний, неповторний музей, враховуючи, що особистий досвід завжди відрізняється від інших.

Музей знаходиться за адресою вул.Чигоріна, 55 

Державний музей іграшок у Києві є одним із найбільш унікальних музеїв столиці України. Ідея створення подібного музею виникла ще в 1933 році.

Колекція музею поповнювалася протягом 70 років, її розміри досягли 10 тисяч примірників. До уваги відвідувачів іграшки, які були улюбленими для дідусів та бабусь сучасних дітей. Це й техніка (машини, парова топка, екскаватори, літаки), й настільна поліграфія (лото), й ляльки, мотанки, й народна іграшка (глиняні брязкальця, солом'яні бички, дерев'яні каталки). У колекції представлено ексклюзивні авторські роботи лялькарів радянських часів, унікальну бібліотеку настільно-поліграфічних ігор, надзвичайно барвисту й радісну колекцію українських народних іграшок. Є іграшки різних років: ляльки-міліціонери 30-х років, перші трансформери 30-х років, целулоїдні фігурки 40-х років, ретро ведмежата 50-х років, неваляшки 60-х років, заводні тваринки 60-х років.

Існують декілька джерел поповнення колекції музею. Це проведення конкурсів, а також подарунки колекціонерів-любителів. Так, в колекції є лялька академіка Богомольця, її подарувала музею невістка академіка. Ця лялька німецького виробництва початку 19 століття, сама по собі досить рідкісна та дорога. Таким чином, відвідання Державного музею іграшок у Києві стане приємною подорожжю у світ дитинства для різних поколінь екскурсантів.

Адреса: вул. Кловський узвіз, 8. Найближча ст. метро - "Кловська". 

Найсвітліші розуми людства, починаючи з давньогрецьких філософів, не соромилися досліджувати цю пікантну тему, а кожна цивілізована країна вважає за честь мати Музей туалету, який тепер є і у Києві.

Музейні експонати розкажуть про історію розвитку туалету та каналізації в світі з давніх часів до наших днів. Експозиція музею налічує понад 400 експонатів (оригінальних предметів, макетів, ілюстративний матеріал...), розміщених в одному з просторих залів Башти №5. Суворі фортечні стіни в поєднанні з цікавою експозицією, несподівані експонати і сміливі рішення - неодмінно викличуть у Вас нові відчуття і непідробний інтерес. Цим насамперед музей і відрізняється від інших.

Окремою групою виставлені незвичайні зразки туалетів: колоритні далекосхідні примірники, туалети в монастирях, а також зроблені з незвичайного матеріалу - золота, деревини, поролону. Мистецтвознавцю, наприклад, сподобається пісуар з гільйотиною - зразок французького концептуального мистецтва.

Творці музею стверджують, що ставлення людей до санітарії свідчить про рівень розвитку суспільства, тому вважають свою роботу дуже важливою у нелегкій справі освіти мас.

Розташований музей за адресою вул. Рибальська, 22, що непдалік від ст. м. "Кловська" 

Відчути себе велитнем у крихітному місті дасть можливість парк-музей “Київ у мініатюрі”Ідея створення виникла ще в 2000 році у співробітників макетної майстерні Гідропарку. Коли було отримано дозвіл на будівництво (на що знадобилося чимало часу), двадцять майстрів взялися за дуже кропітку ручну роботу.

Дизайнери постаралися на славу — кожна модель опрацьована настільки ретельно, що знайти десяток відмінностей з оригіналом — завдання непросте. Майже на двох гектарах Гідропарку розмістилися 48 макетів, серед яких Майдан Незалежності, Золоті ворота, Софійський собор, Хрещатик, аеропорт «Бориспіль», а також міні-Дніпро з чотирма головними мостами — Московським, Пішохідним, Метро і Південним.

Як і в звичайному місті, тут вирує своє життя, але тільки крихітне і несправжнє. Дорогами їдуть автомобілі, вулицями йдуть люди, по водах Дніпра пливуть катери. А міжнародний аеропорт приймає літаки з усіх куточків світу. Всього на момент відкриття в міні-Києві налічувалося 700 «мешканців», і в наступні роки їхня кількість тільки додавалася.

Місце розташування: парк-музей «Україна в мініатюрі» на території Гідропарку, Броварський проспект, 9-В, біля ресторану «Млин».  

Для тих, хто не любить просто спостерігати за експонатами, а хоче якнайглибше проникнути в атмосферу музею, є це науково-розважальний центр “Експериментаріум”. Саме тут вам наочно і доступно демонструють закони науки та явища навколишнього світу. 

Музей має зручну площу в 1400 кв. м, на якій розташовано понад 250 різноманітних експонатів – від механіки і оптичних ілюзій до анатомії; разки машин, механізмів і пристроїв, що наочно показують можливості науки та техніки в різних сферах життя сучасної людини, та історію їх розвитку; ігрові атракціони та лабіринти; затишне кафе – зголоднівши, наші гості можуть відпочити і перекусити; магазин наукових подарунків з великим вибором інтелектуальних ігор та сувенірів, наукових та творчих наборів, а також науково-популярної літератури аби малеча могла продовжувати дослідження вдома. 

Постійна експозиція музею охоплює основні розділи фізики, що вивчаються у школі: механіка, молекулярна фізика, електрика та магнетизм, оптика, акустика

Знаходиться диво-музей за адресою вул. Великий Вал, 2 (ст.м. “Контрактова площа”)

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини