MENU

Стратегічні принципи підходу до формування Бюджету-2015

6186 2

Дострокові парламентські вибори та війна на території України серйозно вибили уряд з графіка формування та затвердження бюджету на наступний рік. Разом з тим, у такий складний рік наша країна потребує бюджету реформ, бюджету розвитку, а не бюджету виживання. Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина.
 
Фракція "Батьківщина" чекає, що Кабінет Міністрів вже у найближчий час розробить та внесе до Верховної Ради саме такий проект Державного бюджету.
 
Враховуючи, що уряд перебуває в стадії розробки головного фінансового документа країни, фракція "Батьківщина" запропонувала такі стратегічні принципи підходу до формування бюджету-2015.
 
1. Бюджет повинен містити чітку філософію розвитку країни на найближчі три роки. Він має давати відповідь, куди ми йдемо і за яким сценарієм розвиватиметься країна.
 
2. Бюджет має бути збалансований. Україна мусить почати жити відповідно до доходів.
 
3. Податкові зміни, запропоновані урядом, мають оживити бізнес і стимулювати економіку, а не лягти додатковим тягарем на плечі громадян.
 
4. Одним з джерел наповнення доходної частини бюджету мусить стати справжній удар по корупції та перекриття всіх "дір" на митниці, у фіскальній службі та в сфері тендерних закупівель.
 
5. Багаті повинні почати чесно платити податки: приховування доходів в офшорах має бути заборонене законом.
 
6. Необхідною є децентралізація бюджетних фінансів з перерозподілом на користь територіальних громад.
 
7. Бюджет має дати чітку відповідь про пріоритети соціальної, економічної та гуманітарної політики щодо окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 
 
Члени фракції "Батьківщина" готові долучитися до роботи над проектом бюджету, щойно в парламенті з’являться офіційні документи від уряду. У "Батьківщині" очікують, що Кабінет Міністрів України затвердить на своєму засіданні та офіційно внесе до Верховної Ради України:
 
1. Макроекономічні показники, на яких розраховуватиметься бюджет, з економічним обґрунтуванням.
 
2. Зміни до податкового та бюджетного кодексів, які забезпечать наповнення доходної частини бюджету.
 
3. Проект Державного бюджету на 2015 рік.
 
"Батьківщина" привітала ініціативу нового міністра фінансів щодо прозорого публічного обговорення бюджету після його розробки урядом. Ми наполягаємо на дотриманні всіх регламентних процедур при розгляді проекту бюджету. Практика миттєвого, без ознайомлення та обговорення, ухвалення важливих документів повинна відійти в минуле. 
 
"Батьківщина" закликала новообраний уряд виправдати довіру громадян і готова до конструктивної співпраці на етапі проходження бюджету у Верховній Раді.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини