MENU

Суд зобов'язав повернути державі земельну ділянку площею 20 га

4681 0

Суд зобов’язав ТОВ «Ред Форест» повернути земельну ділянку площею 20 га до земель державної власності. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 2 грудня.

25 лютого цього року Головне Управління Держземагентства в Одеській області і ТОВ «Ред Форест» уклали договір оренди ділянки. Фірма отримала в оренду на 49 років 20 га пасовищ, що знаходяться за межами Білоліської сільської ради, для розміщення та експлуатації сонячної електростанції.

При цьому нормативна грошова оцінка земельної ділянки проведена не була. Орендну плату встановили у розмірі 12 земельних податків, а саме 56 тис грн. за рік.

У договорі було прописано, що після проведення грошової оцінки ділянки орендна плата буде становити 3% від оцінки.

У червні до суду звернувся прокурор Татарбунарського району в інтересах Держземагентства з вимогою розірвати договір оренди. Свої вимоги прокуратура мотивувала тим, що договір оренди укладений без проведення нормативної грошової оцінки ділянки, що є обов’язковим.

Суди перших двох інстанцій у задоволенні позову відмовили, а Вищий госпсуд його задовольнив.

ВГСУ вказав, що, згідно із законом «Про оцінку земель», нормативна грошова оцінка обов’язково проводиться, зокрема, у разі визначення орендної плати за землі державної та комунальної форми власності.

При цьому за законом грошову оцінку ділянки проводить особа, яка є розробником документації із землеустрою. А замовило виготовлення проекту землеустрою і у подальшому надало виготовлену документацію Держземагентству для затвердження саме ТОВ «Ред Форест».

ТОВ «Ред Форест» у грудні 2012 року заснували кіпрські компанії «Красоліна Інвестмент Лтд» і «Міліденіо Холдінгз Лтд». Керівником фірми є Марія Брицько.

На вказані кіпрські компанії кіпрські компанії кілька років тому була перереєстрована низка компаній з групи «Актив Солар», що пов’язана з братами Андрієм та Сергієм Клюєвими. Сергій Клюєв є народним депутатом. Андрій Клюєв був главою Адміністрації Президента Віктора Януковича.

Наші Гроші


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини