MENU

Квиток на потяг - квиток у задоволення. ФОТО

6198 0

Французький письменник Поль Моран сказав, що залізничний квиток збуджує більше надій, ніж лотерейний. Пропонуємо низку поїздів, купивши квиток на кожен з яких вас чекає гарантований джекпот. Тому що мета - не місце призначення, а фантастичний і незабутній вид з вікна. Якщо ви ще не вирішили, куди податись, чому б не провести цей вікенд у дорозі? Отже, поїхали!

Материк навпіл

Поїзд Ган, Австралія

Звідки-куди: Аделаїда-Дарвін

Це ідеальний варіант для тих, хто хоче за короткий час близько познайомитися з життям далекого континенту. Шлях по рудих пустелях, виноградниках, зелених долинах і священних місцях аборигенів простягнувся на 1420 км і перетинає материк навпіл. На кожній зупинці туристам пропонують незвичайні розваги - політ на вертольоті над ущелиною Сімпсона, відвідування маленьких сіл і катання на квадрациклах по безкрайніх степах. 

Всі подорожі з ночівлями в Аліс-Спрінгс і Каталіне займе близько 3 днів і стане вашим найяскравішим австралійським спогадом.

Льодовиковий період

Фломська залізниця, Норвегія

Звідки-куди: Восс-Берген

Цей відрізок шляху довжиною в 20 км займає 1 місце серед туристичних визначних пам'яток Норвегії. Все тому що за короткий час ви зможете побачити високі водоспади, величні скелі, петляють річки з кристально-чистою водою, засніжені гори і знамениті фіорди.

Фломська залізниця вважається однією з найкрутіших в світі - на кожні 18 метрів шляху ви піднімаєтеся на 1 метр над рівнем моря. Близько третини шляху проходить по видовбаних вручну тунелях, потім вас чекає долина річки Флом, а на фінальному етапі погляду стане найбільший у країні фіорд. Під час подорожі ви зможете зігрітися глінтвейном і замовити ситні м'ясні блюда у вагоні-ресторані.

Легенда Гір

Поїзд Rocky Mountaineer, Канада

Звідки-куди: Ванкувер-Калгарі

Більше 20 років цей казковий шлях по гірських вершин Канади користується величезною популярністю у туристів з усього світу. У вагонах зі скляними стінами і дахами вас чекає першокласний сервіс з харчуванням та напоями на борту. За час подорожі ви зможете насолодитися видом на блакитні озера, побачити бурих ведмедів, що плюскаються в струмках і фантастичної краси гори. Канал BBC включив поїздку на Rocky Mountaineer в список "50 речей, які потрібно встигнути зробити перед смертю".

Журнал National Geographic в 2007 назвав цей маршрут "кращою в світі подорожжю", а видання Outside відзначило його як "Найнезабутніший досвід".

Літературний маршрут

"Східний Експрес", Австрія - Франція

Звідки-куди: Відень-Париж

Це був улюблений маршрут Шарля де Голля, Єлизавети II, Франца-Йосифа і, звичайно,  Агати Крісті.  В вагонах цього поїзда розгорталися дії її роману "Убивство у" Східньому експресі ". Поїзд так само був згаданий в творах Яна Флемінга «З Росії з любов'ю» та Альфреда Хічкока «Зникла жінка». З 1977 кінцева зупинка настільки надихаючого маршруту була змінена зі Стамбула на Відень, проте поїзд продовжував користуватися популярністю у вищого суспільства і зберіг своє розкішне вбрання.

Вагони досі нагадують інтер'єри 5-зіркового готелю, а вишколені офіціанти запропонують найвишуканіші страви та вино. З способу добратися в пункт призначення "Східний Експрес" перетворився на дорогий туристичний атракціон і можливість за 2 дні познайомитися з найкрасивішими європейськими містами.

Дикий-дикий захід

Поїзд Chepe, Мексика

Звідки-куди: Чіуауа - Лос-Мочис

Мрієте побачити одну з найбільших в світі ущелин, кактусові зарості, безкрайні пустелі, озера і соснові ліси? Все це вам подарує одноденна подорож по півночі Мексики на поїзді "Чепе". Ви побачите змінюючі одне одного картинки з вершниками в ковбойських капелюхах, перучих одяг у річці індійських жінок та селян, які поганяють навантажених осликів. На будівництво цього маршруту протяжністю 655 км з його 86 тунелями та 37 мостами пішло більше 90 років.

На окремих ділянках колії поїзд піднімається на висоту 2200 метрів, з якої видно водоспади, "магічні села" і пляжі Тихого Океану. Під час проходження через Мідний Каньйон, який в 4 рази більше Великого Каньйону в США, поїзд робить зупинку на оглядовому майданчику, де ви зможете зробити унікальні фотографії.

Індійський блакитний дракон

Гірська залізниця Нілгірі, Індія

Звідки-куди: місто Метупалайам - станція Удагамандалам

У 2005 році ЮНЕСКО включило цей захоплюючий залізничний маршрут по горах Нілгірі до списку всесвітньої спадщини.

Це одна з найстаріших залізниць в Індії, побудована в кінці 19 століття за наказом британської влади. За короткий відрізок в 46 км поїзд проходить через 250 мостів, 16 рукотворних тунелів, 208 крутих поворотів і піднімається на висоту 2212 метрів над рівнем моря. Відправившись в 5-годинну подорож ви побачите чайні плантації, блакитні гірські вершини й ущелини дивовижної краси.

У пошуках клондайком

Поїзд White Pass & Yukon Railway, Канада - США

Звідки-куди: Вайтхорс - Скагуей

Залізниця була побудована в 1898 році щоб обслуговувати потреби людей під час "золотої лихоманки". Кілька років по цьому маршрутом регулярно перевозилися тисячі чоловіків і тонни вибухівки. Після розчарування у пошуках дорогоцінного металу, шлях був закинутий на довгий час.

З 2007 року поїзда в стилі 19 століття знову почали возити по тому ж маршруту бажаючих відкрити для себе фантастичну красу північної природи. Шлях пролягає через льодовики, гори, тунелі і численні мости. Це унікальний шанс відчути себе героєм розповідей Джека Лондона і зарядитися духом авантюризму.

Наступна станція - Місто Інків

Поїзд Hiram Bingham, Перу

Звідки-куди: Куско - Мачу-Пікчу

Сівши рано вранці в синьо-золотий вагон на станції Куско вже через 3 години ви опинитеся в одному з 7 нових чудес світу - місті Мачу-Пікчу. Поїзд зберігає атмосферу 20-х років минулого століття, коли вперше була здійснена поїздка на висоту 2450 метрів над рівнем моря.

Цей маршрут особливо люблять гурмани, тому що по дорозі до Міста Інків пасажирам подадуть сніданок від шеф-кухаря. А на зворотному шляху вас почастують не менш вишуканим вечерею. Обов'язково варто відвідати вагон-бар, де пропонують коктейлі за традиційними перуанським рецептами. На підйом рекомендую замовити натуральний енергетик "Лече-де-тигра" ("тигріні молоко"), а на узвозі - зігріваючий душу "Піско-Сауер".

По "даху світу"

Цинхай-Тибетська залізниця, Китай

Звідки-куди: Пекін-Лхаса

Давно мрієте потрапити до Тибету? З 2006 року досить прилетіти до Пекіна, купити квиток на Цінхайскій експрес та провести 2 доби споглядаючи пейзажі фантастичної краси. Ця залізна дорога була визнана найвищою в світі, тому що близько 80% шляху проходять на висоті 4000 метрів над рівнем моря. Поїзд долає 4064 км з яких 550 пролягають на ділянках вічної мерзлоти. По дорозі є 9 платформ з оглядовими майданчиками і кілька технічних станцій для підкачування кисню.

Маршрут був прокладений по безкрайніх степах і через засніжені гори Куньлунь і Тангла, де на висоті 5072 метрів вас зустріне найскладніша ділянка дороги. А на фінальному етапі шляху погляду стане спокійна краса найбільшого і найвищого в світі Тибетського нагір'я.

Дар'я РЕВЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини