MENU

Нові депутати закликають ухвалити бюджет відповідно до європейських стандартів

4994 0

Нові депутати закликають Кабінет міністрів та Верховну раду відмовитись від старих традицій та ухвалити Державний бюджет України у відповідності до Європейських стандартів.

Держбюджет європейської держави не повинен розроблятися за лаштунками та ухвалюватися пакетно.

Ми наполягаємо:

1. Забезпечити якісну роботу над держбюджетом в комітетах. Дотримуватися процедури, передбаченої Законом України “ Про Регламент Верховної Ради України”, та забезпечити розгляд проекту закону про Державний бюджет України, а також змін до Бюджетного та Податкового кодексів у комітетах після першого й другого читання.

2. Уникнути пакетного голосування. Якість державного бюджету може бути забезпечена через конструктивну співпрацю та досягення публічного компромісу представників Уряду та Коаліції, у тому числі через ретельний розгляд кожної з поправок та пропозицій від усіх фракцій і груп.

3. Залучити експертів та представників бізнесу. На етапі опрацювання держбюджету важливо залучити фахівців з громадянського суспільства та бізнес середовища для досягнення максимального суспільного компромісу.

4. Провести публічні слухання щодо держбюджету за участі Коаліції та представників Уряду. Спільна публічна презентація складного бюджету має послати чіткий сигнал суспільству щодо єдності та відповідальності за складні рішення.

Виконавши ці завдання, Уряд та Парламент продемонструє нову якість політики, отримає якісний держбюджет, підтриманий всіма ключовими політичними силами та громадянським суспільством, а також збільшить довіру громадян до влади.

Нові депутати наголошують, що разом з колегами та лідерами своїх фракцій братимуть активну участь у процесі формування європейського бюджету.

Звернення підтирмали 20 нових депутатів із 5 політичних сил коаліції – Блоку Петра Порошенка, Народного Фронту, Самопомочі, Батьківщини та Свободи.

Mustafa Nayyem


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини