MENU

Уряду буде нелегко провести проект держбюджету з непопулярними податковими новаціями - політолог

6932 2

«Уряду буде нелегко провести через парламент проект держбюджету та непопулярні податкові новації» - прогнозує політолог Володимир Фесенко у коментарі для UAINFO.  Очевидно, що саме питання обговорення і схвалення бюджету-2015 стане, на переконання експерта, ключовим питанням політичного порядку денного поточного тижня.

«Якщо проаналізувати ті макроекономічні параметри бюджету, які стали доступними у засобах масової інформації, то термін «непопулярний» буде виглядати досить м’яко для вельми низького рівня мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, який пропонує уряд. Те ж саме можна сказати про можливе урізання соціальних виплат, пільг для малозабезпечених, невеличких доплат бюджетникам. На фоні стрімкої інфляції та росту цін це може викликати серію протестних акцій, в тому числі і з політичними вимогами.

Політичні партії вже критикують урядові ініціативи. Так, представники Радикальної партії Олега Ляшка опублікували свої пропозиції до бюджетного процесу, причому вони стосуються як соціальних виплат, так і джерел наповнення бюджету. Головні вимоги - не заморожувати підтримку малозабезпечених громадян. В той же час, молоді депутати кількох фракцій вимагають розгляду проекту держбюджету за повною процедурою, максимально відкрито і прозоро» - додає Фесенко.

«Вірогідно, що Уряд проситиме прийняти пакет своїх пропозицій одразу і без обговорення: і проект бюджету, і податкові зміни. Проте як мінімум на початку тижня така пропозиція не знайде підтримки депутатів. Можна очікувати гострих дискусій, блокування трибуни радикальними депутатами, із вимогами послухати голос народу та пом’якшити шокові пропозиції, і результат таких політичних дебатів буде важко передбачити» - прогнозує політолог.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини