MENU

Український конгресовий комітет Америки закликає до негайного звільнення Надії Савченко

1178 0

Український конгресовий комітет Америки рішуче засуджує викрадення та пізніший незаконний арешт Надії Савченко, колишнього пілота Військово-повітряних сил України, ветерана війни в Іраку, депутата Верховної Ради України та члена делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, а також закликає до її негайного звільнення. 
 
«Цілеспрямоване міжнародне викрадення Росією Савченко, яка прославилася своєю рішучістю в намірі стати першою українською жінкою пілотом-винищувачем, її затримання російськими військами, які здійснили вторгнення та вивезення за межі України проти її волі, підкреслюють зневагу Росії до міжнародного права», - йдеться в заяві.
 
Як зазначають у комітеті, «переслідування її російською владою, незаконний арешт та необґрунтовані звинувачення, проведення психіатричної експертизи проти її волі та утримання в одиночній камері, яким піддається Надія Савченко у Москві, є відвертим порушенням її прав людини та міжнародних стандартів».
 
УККА глибоко стурбований долею Надії Савченко, яка оголосила голодування 13 грудня 2014 року.
 
Крім того, організація закликає Сполучені Штати Америки та міжнародну спільноту посилити своє публічне засудження незаконного ув’язнення Росією лейтенанта Надії Савченко та вимагати, щоб її та інших ув’язнених українців було звільнено.
 
УККА рішуче закликає американський уряд використати всі можливі дипломатичні зусилля, щоб гарантувати безпеку її життя та негайне звільнення.
 
«Росія повинна поважати верховенство права та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань. Сполучені Штати та світові демократії не повинні мовчати, коли так порушуються базові права людини та відверто ігнорується верховенство права», - наголошується в заяві.
 
Нагадаємо, Український конгресовий комітет Америки (УККА) - організація, яка репрезентує понад мільйон американців українського походження.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини