MENU

Президент ПАРЄ: Савченко має міжнародний імунітет, який зобов’язує Росію звільнити її

2301 6

Анн Брассер, президент ПАРЭ

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Надія Савченко матиме міжнародний імунітет, який зобов’язує Росію звільнити її. Про це повідомила на прес-конференції в Страсбурзі президент ПАРЄ Анн Брассер, передає кореспондент "Європейської правди".
 
За її словами, відповідне рішення сьогодні ухвалило Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи.
 
«Сьогодні відбулося засідання Бюро ПАРЄ. Зокрема, ми вивчили і обговорили те, що Надія Савченко не змогла прибути до Страсбурга», - повідомила вона.
 
Як пояснила Анн Брассер, правила ПАРЄ стверджують, що на членів асамблеї поширюється імунітет.
 
«Всі ми маємо не лише недоторканість на період сесії, але також повинні мати імунітет, необхідний для відвідання сесії», - уточнила вона.
 
За словами Президента ПАРЄ, тепер мають бути зняті «всі обмеження для поїздки депутата на засідання».
 
«Тож, якщо один з депутатів перебуває за ґратами, він має бути звільнений владою, яка його утримує. Ми сказали нашим російським колегам, що вони мають звільнити Савченко, якщо вони хочуть діяти у відповідності з нашими правилами», - заявила Брассер.
 
Нагадаємо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер звернулася до спікера російської Державної Думи з проханням допомоги в забезпеченні термінового звільнення народного депутата «Батьківщини», члена делегації в ПАРЄ Надії Савченко для того, щоб вона могла взяти участь у відкритті сесії Асамблеї.

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини