MENU

Донецьк обстрілюють мобільні міномети з території заводу Андрія Клюєва. ФОТО, ВІДЕО

10465 5

Незалежний блогер Ukraine@war провів розслідування обстрілу Донецька 30 січня 2015 року. За його данними, стріляли з мобільного міномету на вантажівці з території заводу "Донбаскабель", який належить Андрію Клюєву, керівнику Адмінстрації Президента часів Януковича, якого розшукують у підозрі масового вбивства людей на Майдані у Києві в лютому 2014 року.

30 січня Куйбишевський район Донецька випадково потрапив під артилерійський обстріл. Дюжина цивільних осіб загинули. З'явилося дюжина відео інциденту із жахливими подробицями. Грем Філліпс та Патрік Ланкастер швидко були на місці, аби зняти їх warporn відео. Вони також зняли жінку, яка плаче різко і без сліз та клянеться піти в бій, щоб помститися вбивцям її чоловіка:

Репортер CNN був у той час біля Грема і Патріка, і написав повідомлення там:

 

За допомогою спільноти я інтенсивно шукав інформацію, яку тільки можна знайти. Ось результат. Це обстріли, наслідки яких мені вдалося знайти на відео:

Принаймні, 8 снарядів, 9 мертвих людей і, можливо, щонайменше двоє поранених. Що характерно, один удар на ринку біля залізничного вокзалу (найпівнічніший) абсолютно на інакшій лінії ніж решта. АЛЕ... я бачу картину:

Враховуючи відомі нам факти, що мінометний обстріл в Ленінському районі, вчинили російські терористи, які їздять по місту з міномету у кузові вантажіки я подумав, чи могли вони зробити і тут щось подібне? Стріляли з одного положення (маленький жовтий круг) і стріляти в різні боки, тільки змінивши кут один або два рази ...

Мусоровоз з мінометом на борту "засвітила" своїм сюжетом журналістка телеканала "Новоросія":

Але... тільки 3 явних воронки були зняті. І жоден із телеканалів російської пропаганди не показує воронки від обстрілів. Всі відео з вороноками доступні тільки від цивільних осіб. Все таки, на російських відео свідомо не показують сліди від снарядів. Причина цього очевидна: маючи такі зображення ми можемо визначити напрям, звідки був випущений снаряд та довести, що стріляли вони. Так що я впевнений, що всім російським "журналістам" було дано вказівку більше не фільмувати кратери і місця попадань снарядів. Ось найбільш чітко записаний кратер:

Ось відео з того місця:



Зверніть увагу, що робітники ОБСЄ дивляться на цей кратер! Вони визначили, що його утворив снаряд, який прилетів з північного заходу. Дивіться їхню доповідь. Це Яндекс StreetView на цьому місці:

Автобусну зупинку (бачив в декількох відео) можна побачити на відстані від приблизного положення вказаного кратера. На Google Maps це виглядає так:

На щастя, ми маємо досить гарну фотографію кратера, і ми можемо використати її, щоб визначити напрям удару:

Між червоними лініями асфальт найбільш пошкоджений. Між червоними і помаранчевими лініями менше і між помаранчевими лініями майже цілий. Лінія (жовта) проходить через епіцентр воронки, і це йде приблизно з північного заходу на південний схід. Ось ще один скріншот з відео:

Тепер, чи це скаже нам, з якого боку прилетів снаряд? Ви можете знайти хороше керівництво і пояснення тут. В основному є два варіанти:

Зображення вище ілюструє наслідки у разі обстрілу з міномету. Нижче в разі використання гарматного снаряду:

Таким чином, трохи складно виразно визначити, який саме снаряд лишив воронку. Ось приклад мінометного снаряду з хвостом, який стирчить в асфальті:

Через вулицю від місця падіння снаряду є ще попадання:

Ми бачимо великий асортимент отворів на стіні під кутом, і місце попадання зліва і позаду дерева. Ця композиція показує всі попадання:

Маленькі червоні стрілки = влучання у дерева
Довгі червона стрілка = напрям удару
Червоні лінії = зразок шрапнелі
Це попадання може бути залишене мінометним снарядом з північно-західного напрямку. Якщо це так, то, ймовірно, інший снаряд поблизу також від міномету. І, таким чином, він також прилетів з північно-західному напрямку (як сказали в ОБСЄ), а не від півнчно-східного. 
Цей молодик показує фрагмент мінометного снаряду:

На відміну від заплаканої леді, яку показав Грем, цей хлопчик по-справжньому розсердився (на Порошенка, тому що росіянам вдалося його запевнити, ніби українська армія обстрілює його місто). Зверніть увагу, що у нього кров на руках. Третій удар прийшовся в будинок на Сомова, 6. Wikimapia посилання.

Зверніть увагу, що на стіні багато бруду, але майже немає будь-яких дір від шрапнелі. Це означає, що снаряд не летів у напрямку ДО стіни, в інакшому випадку вона була б всіяна отворами. Снаряд повинен був пролетіли НАД будівлею. Шрапнель спочатку вдарилася об землю, підірвавши весь бруд до стіни. Деякі вікна навіть не розбилися. 

Так що це теж виглядає як мінометний вогонь. Визначити напрямок обстрілу складно. Але бруд може трохи допомогти:

Центр мабуть, більше на правій стороні стіни. Область вибуху може бути інтерпретована так:

Коли ми беремо велику похибку, напрямки можуть виглядати наступним чином (стріляти можуть з будь-якого місця між червоними лініями)

Склавши всі матеріали разом на карті отримаємо наступне:

Це велика площа з комплексами МОЖЛИВО є місцем, з якого де вони стріляли. Wikimapia називає це місце Донбаскабель:

І ось це цікаво. Він належить Андрію Клюєву, який з 7 березня 2014 в розшуку за участь у масовому вбивстві та ЄС заморозив його активи [джерело]. Ця стаття і це джерело, показують, що завод Донбаскабель ВЖЕ ВИКОРИСТОВУВАЛИ в якості місця стрілянини! Це робить дуже ймовірним те, що звідти стріляли знову. Це відео не дуже цікаво дивитися, але на ньому записаний звук обстрілу в той день. Кожен раз снаряди падають із чітко визначенним проміжком часу. Це виключає використання міномету "Васільок" ("Васільок" 2Б9), який швидко стріляє чотирьма пострілами.

Висновок. Наразі ми знаємо з багатьох прикладів, що російські масові вбивці свідомо хочуть отримати жертви серед цивільного населення. Ми змогли довести це шляхом визначення напрямів обстрілу на основі попадань снарядів. Тепер вони намагаються приховати кратери від зйомки. Але, на щастя мирні жителі як і раніше знімають їх на відео. Це означає, що робити це стало більш складно, але не неможливо. Дуже ймовірно, що територія заводу Донбаскабель була використана для обстрілу міста 30 січня. Також дуже ймовірно, що стріляли з мобільного міномету на вантажівці (стаціонарний міномет не так легко стріляв би у всіх напрямках.) Відстань від найдальшого потрапляння 10 км від лінії фронту. Це виходить за межі діапазону міномету. Це означає, що російські масові вбивці стріляли з окупованної території. Тепер велике питання: що ж CNN там робив з Гремом і Патріком? Величезне спасибі xuilolalahedderGorsefires і RobPulseNews за весь час вони проводили сортування всіх доказів.

Переклад - UAINFO

Ukraine@war


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини