MENU

Ека Згуладзе передала до Ради пакет змін до законодавства про міліцію

1362 4

Ека Згуладзе представила у Верховній Раді пакет змін до законодавства про міліцію. У разі прийняття цих змін у МВС планують ліквідувати два підрозділи, реорганізувати ГУБОЗ, створити універсальний поліцейський спецпідрозділ та скоротити бюрократичний апарат. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України.

За словами першого заступника глави МВС, у відомстві планують відмовитися від функції, яка не властива Міністерству внутрішніх справ. У даному випадку мова йде про ветеринарну міліцію.

Крім того, законопроектом передбачена реорганізація Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю. Проте функції, які виконував цей підрозділ, не зникнуть, а будуть передані до інших підрозділів міліції. Також залишаться всі оперативні напрацювання та аналітична база служби.

Ще одним підрозділом, якого торкнеться процес реформування, стала транспортна міліція. Навантаження на працівників цієї служби є незначним. Тож їх планують приєднати до інших підрозділів і таким чином більш рівномірно розподілити навантаження на працівників інших служб.

Ека Згуладзе зазначила, що одним з найбільш важливих компонентів цього законопроекту є ліквідація різних спецпідрозділів міліції. Натомість відповідно до змін у структурі МВС планують створити на базі спецпідрозділу «Сокіл» універсальний поліцейський спецпідрозділ на кшталт американського та канадського SWAT.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини