MENU

Президент зіграв на випередження, проштовхнувши Шокіна - думка

3196 0

Несподіване бажання Яреми піти з посади пов’язана з 2098. Це номер законопроекту, який анонсували минулого тижня ті, хто збирав підписи за відставку Генпрокурора.

Суть документу у тому, що новий Генпрокурор визначається на конкурсній основі. Що тут погано, скажете? Може і нічого. От тільки при «конкурсі» Президент втрачає можливість одноосібно визначати кандидатуру Генерального.

За ініціювання відставки Яреми депутати так і не змогли зібрати навіть 150 підписів. Не вистачило менше 10. Але навіть якби вони з’явились, то їх не вистачило б на відставку (потрібно 226).

Тому почали шукати можливість долучити до процесу відставки цілі фракції. 

Одним з авторів 2098 є Сергій Пашинський. Далеко не остання людина у Фронті змін. Отже, можемо припустити, що цей законопроект мав шанси стати законом. І вже після цього могли б знайтись 226 голосів за відставку Яреми, аби долучити до конкурсу своїх представників.

Тобто бачимо банальне перетягування політичного канату. 

Але Президент зіграв на випередження. Отримав заяву Яреми «за власним» і оперативно проштовхнув Шокіна. Які аргументи він знайшов для НФ, щоб соратники Яценюка підтримали відставку та нове призначення, поки не відомо…

Oleksii Bratushchak


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини