MENU

Українська армія прокинулась після втрати Донецького аеропорту - командир батальйону «ОУН»

3145 0

Микола Коханівський Фото:intvua.com

Слава Ісусу Христу! 

Друзі, нещодавно вимушений був приїхати на ротацію - підвело здоров`я. Десь чи то в окопі, чи то в підвалі застудив поперек, вже більше місяця ходжу скручений, як знак питання. 

Трохи про ситуацію на фронті. Ворог став сильніший за час "перемир`я": москалі завезли дуже багато артилерії, боєзапасу, танків, САУ. Ну, і ровняють Піски з землею, рівно як і Тоненьке, Водяне й інші села поруч з Донецьком. Наша артилерія відповідає, та повністю погасити сепарську арту не в змозі - занадто її багато. Одного разу навіть був прорив сепарських танків у бік Тоненького, але їх швидко одігнала наша арта. 

Взагалі, ЗСУ прокинулись після втрати терміналу - декілька разів доволі успішно контратакували Донецьк у напрямку "Спартака", відбувалися справжні танкові бої, де наші брали верх (кажу конкретно про 93 бригаду). В Пісках одного разу сепарська піхота після артобстрілів й за підтримки танка пішла хіба що не в наступ, наші зустріли її дружнім вогнем, сепари втікли, у нас один поранений - друг "Галицький". 

Війна жорсткішає, маємо в батальйоні протягом місяця 5 поранених. У цілому козаки духом не падають, навпаки, бажаючих воювати в баті ОУН стало набагато більше, не всіх можемо прийняти - як завжди, не вистачає зброї. 

Щодо нашої легалізації у складі 93 бригади, щось заступорилося знову... Я захворів, зараз цим питанням займається тимчасово виконуючий обов`язки комбата друг Бояр (до речі, чудовий командир і єдиний професійний війсковий серед нас). 

Мене часто запитують про ієрархію, власне, структуру бату. Пояснюю. Я - комбат, у мене є два заступники, які в разі моєї відсутності виконують обов`язкі командара батальйону на передовій: це друг Сивий та друг Бояр. Начальник штабу - друг Скиба, в разі його відсутності - друг Кіндрат. Друг "Кармелюк", тобто Борис Гуменюк, - цей козак сам по собі є посада ))) Жартую... Він мій заступник по зв`язкам з громадськістю, і справляється з цим добре - про батальйон ОУН знає Україна. І це є запорукою нашої успішної боротьби, бо ми все ще на утриманні українців, а не держави, нажаль. 

СБ батальйону ОУН очолює друг на псевдо, скажімо, Гюрза. Далі йдуть ройові, які очолють відповідно рої, та стрільці. Також ми проводимо підготовку стрільців перед відправкою на фронт, керує вишколом друг РобінГуд.

Часом на війні доводиться виконувати дивні функції. Наприклад, багато пишуть про те, що бат ОУН добре уживається з місцевими в Тоненькому у Пісках.

Це так, допомогаємо ліками, їжею, вивозимо в разі потреби. Але нещодавно бат ОУН став хіба що не єдиним джерелом української влади в цих населених пунктах))) Я як комбат видаю довідки про втрату майна, про смерть і таке інше. Отак буває... 

Власне, на цьому закінчую свій звіт. Наостанок прохання до християн - друзі, помоліться до Бога, щоби швидше зцілив мій поперек. Буду щиро вдячний!

Слава Богу!

Слава Україні!

Микола КОХАНІВСЬКИЙ, командир добровольчого батальйону «ОУН»


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини