MENU

Соколенко: ДемАльянс нагадує усім президентам про Х-фактор геополітики – український народ

2673 1

О 20.00 у Мінську розпочалися перемовини президента України Порошенка, Франції Оланда, РФ Путина і канцлерки Німеччини Меркель.

Можна лиш приблизно уявити рівень нервової напруги у всіх учасників. Петро Порошенко сказав, що для України ці перемовини, можливо, найкритичніший момент в історії.

Та попри нерви і критичність моменту, наш президент не має права відступати, а президент РФ за попустительства президента Франції і канцлерки Німеччини не має права наступати на наш суверенітет.

Якщо у Мінську поставлять підписи під чимось таким, що принижує український народ, увімкнеться цей Х-фактор – неочікувана для верхівки України, Росії і світу гідність, незламність, принциповість і готовність іти до перемоги. Так було у листопаді 2004-го, так було у лютому 2014. Так буде і зараз, якщо хтось з мінських перемовників не вивчив уроки від українського народу.

Партія Демократичний Альянс вважає, що нам не можна відступати від цих пунктів:

N1.

ДемАльянс виступає за якнайшвидше і безумовне припинення бойових дій на сході країни і виведення з України російських окупаційних військ, разом з усією зброєю і боєприпасами, які вони сюди поставили.

N2.

Україна є і має залишатись унітарної державою. Легітимізація терористичних організацій ДНР і ЛНР через надання їм автономії в складі України з одночасним утриманням за рахунок решти українських територій, може стати фатальною помилкою і призвести до поступової втрати Україною незалежності, блокування інтеграції нашої країни в Европейський союз та НАТО. Адже надання особливих прав, в т.ч. в питаннях зовнішньої політики, суб'єктам федерації або автономіям, на чому так наполягає Росія, має зовсім іншу природу і мету, ніж збільшення повноважень місцевих громад щодо самоврядування. Фінансування "відновлення" захоплених територій з українського бюджету призведе до створення чорної економічної діри, де більшість коштів буде розкрадатись ватажками бандформувань, які отримають легітимну владу, і остаточно діб'є всю українську економіку.

N3.

Розуміючи, що Путін не забере свої війська з України допоки не досягне своєї мети – розвалу української держави через федералізацію, захоплені російськими військами, при підтримці місцевих терористів, території необхідно оголосити тимчасово окупованими із встановленням

1) ефективної і надійної лінії оборони вздовж кордону з окупованими територіями,

2) смуги безпеки під контролем міжнародного миротворчого контингенту ООН та

3) відповідних режимів обмеження пересування та економічної взаємодії з цими територіями.

N4.

До запровадження режимів обмеження пересування та економічної взаємодії з окупованими територіями українська держава має забезпечити всім своїм громадянам, що залишаються на окупованих територіях, можливість безперешкодного виїзду на підконтрольні українською владою території та надати всю необхідну цільову допомогу таким громадянам для їхнього облаштування.

В цьому Україні мають фінансово допомогти міжнародне співтовариство, зокрема країни, які не змогли виконати свої зобов'язання щодо гарантування безпеки та територіальної цілісності, передбачені Будапештською угодою.

Інша частина міжнародної фінансової допомоги має бути використана на відновлення інфраструктури на звільнених територіях.

N5.

Коли український президент та світові лідери підійдуть до підписання документів у Мінську, мають пам'ятати про те, що виключне право розпоряджатись власною долею має український народ. І у випадку, якщо такі рішення не відповідатимуть прагнення більшості українців, ці рішення є нежиттєздатними, що вже неодноразово доводила новітня українська історія.

Наталя СОКОЛЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини