MENU

Переговори у Мінську: плюси і мінуси

3068 2

Переговори у Мінську, що відбулися, є позитивними для нас, тому що Україна діяла спільним фронтом з Францією та Німеччиною. І ми бачили, що була спочатку тристороння зустріч, потім до неї вже приєднався Путін.

Досягнуті домовленості базуються на Мінських угодах від 5 вересня, які в цілому є позитивними для України. Для нас головне, що припиняється війна, російські війська, найманці, незаконні формування мають бути виведені, поступово має відновлюватися контроль за українсько-російським кордоном.

Там є, звичайно, речі, які є компромісними, наприклад, цей закон про особливий порядок місцевого самоврядування, але зверніть увагу: йдеться про окремі райони Луганської та Донецької областей. Тобто ніяких "ЛНР-ДНР" немає. Навіть подивіться як підписалися Плотницький і Захарченко - без зазначення якихось посад у "ЛНР-ДНР".

Тому я думаю, що в цілому це позитивні речі. А далі ми будемо дивитися за імплементацією результатів переговорів, бо очевидно, що Росія буде саботувати, вставляти палки в колеса. Все це буде. Але зараз є дуже серйозний тиск на Путіна, тому що він насправді перейшов через червоні лінії - це Маріуполь, Дебальцеве, Краматорськ. Знову ж таки показово те, що Порошенко зараз полетів разом з Меркель й Олландом на засідання Ради ЄС.

Якщо Росія продовжить військові дії руками бойовиків, це, звичайно, може вплинути на імплементацію мінських угод. Очевидно, що Росія прагнутиме змінити ситуацію, але питання стоїть так: 16 лютого можуть бути розширені санкції проти Росії, тобто рішення про це прийнято, просто вони відкладені до цього дня. Тобто очевидно, якщо зараз Путін буде зривати ці домовленості, то 16 числа отримає додаткові санкції.

Олексій ГАРАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини