MENU

На Київщині кмітливість громадян зекономила бюджету майже 8 млн гривень

2243 0

В січні цього року в Білій Церкві пройшов перший антикорупційний семінар. Під час практичних вправ з контролю над державними закупівлями, учасники помітили підозрілий тендер. В грудні 2014 року Управління житлово-комунального господарства Білоцерківської міської ради оголосило конкурс на закупівлю послуг щодо очистки вулиць міста від снігу, мулу та сміття.

В тендері прийняли участь три компанії. Спецкомбінат з надання ритуальних послуг, який впорядковує місцеве кладовище, запросив за послуги 14, 1 млн. гривень. Білоцерківське шляхово-експлуатаційне управління, яке кілька років поспіль виграє всі тендери по прибиранню в Білій Церкві, запропонувало 13,2 млн. гривень. До слова, ЗМІ пов'язують БШЕУ з колишнім першим заступником міністра інфраструктури в уряді Азарова Костянтином Єфименком.

А от третій учасник – київська фірма ТОВ "ІМПЕЛ ГРІФФІН ГРУП", – яка працює по всій Україні, запросила за очистку міста 6,02 млн. гривень.

Ніхто не очікував, але Управління ЖКГ відхилило пропозицію "ІМПЕЛу". Натомість, переможцем торгів попередньо визнали БШЕУ з пропозицією більше 13 млн. гривень. Містом поповзли слухи.

Пілсля семінару місцеві журналісти склали список логічних питань до всіх сторін, які приймали участь у тендері. Наприклад, в управління ЖКГ захотіли запитати, чому з торгів викинули дешеву пропозицію київської фірми? В керівництва БШЕУ – чому така дорога пропозиція?

На диво, через розголос чиновники зменшили апетити по освоєнню бюджетних коштів. В інтерв'ю місцевому каналу probc.tv і начальник управління ЖКГ Олександр Ореховський, і директор БШЕУ Роман Троценко завірили громаду, що укладуть договір за нижчою ціною – 5,7 млн. гривень. Таким чином, пильність активних громадян зекономила місту майже 8 млн. гривень.

З впевненістю можна сказати, що ситуація навколо тендеру з прибирання Білої Церкви є яскравим доказом: громадяни можуть і мусять рахувати, куди ідуть їхні кровні бюджетні гроші. Залишилось тільки проконтролювати, аби БШЕУ вчасно прибирав сніг з вулиць чарівної Білої Церкви.

Гліб КАНЄВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини