MENU

Другі «мінські домовленості» так само порожні та мертвонароджені, як і перші - Іллєнко

2775 0

Події останніх днів - теракти в Харкові, поява Януковича і Азарова та їх заяви про "повернення" і "уряд в екзилі", останнє інтерв`ю Путіна, де він вперше говорить про повномаштабну війну з Україною (хай поки що він "заперечує" таку перспективу) - все свідчить про підготовку нового етапу російської агресії.

Кремль з самого початку війни мав чітку мету - в тій чи іншій формі повний контроль над Україною, фактичне знищення української держави. Українська влада стратегії не мала і не має, існуючи переважно в колії франко-німецького політичного курсу, але завдяки колосальним зусиллям української армії та патріотичному ентузіазму народу українська держава вистояла. Блітцкріг "русской весни" в південних та східних областях провалився, майже рік війни на Донбасі не дав контролю навіть над всією Донецькою та Луганською областями.

В сьогоднішніх військово-політичних параметрах склалася фактично патова ситуація. Другі "мінські домовленості" так само порожні та мертвонароджені, як і перші. Перш за все пат не вигідний Путіну. Йому не потрібен ще один "заморожений конфлікт" і частина Донбасу, навіть з Кримом на додачу. Йому потрібна вся Україна. Тому скоро буде спроба вивести конфлікт на новий рівень, для чого вже активно готується грунт.

Скоріш за все, ставка буде робитися на спробу зробити "русскую весну-2" в південних та східних областях та використати це для розширення меж конфлікту. Як показали події у Харкові - ставка буде робитися не так на мітинги, як на теракти. У цьому ж ланцюзі - осінні місцеві вибори, які можуть стати майданчиком для реваншу прокремлівських сил в кількох областях.

Так само - спроба терором і страхом зламати волю проукраїнської більшості, розділити та посварити між собою умовно "радикальне" та "помірковане" крило українців, нав`язати суспільству капітулянтські настрої. Головна мета - привести своїх ставлеників до влади в столиці. Такий собі "режим Віші" в Україні на чолі з умовним Медведчуком - мета Кремля для Києва.

У суто військовому відношенні наступний етап підвищення градусу - можливий наступ російських військ під виглядом "ополченців" "на допомогу повсталим братам-новоросам" у сусідніх областях.

Коротше кажучи, весна нас чекає з викликами, не меншими, ніж рік тому.

Перемога буде за нами.

Андрій Іллєнко


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини