MENU

У Міноборони запевнили, що Мельничук більше не керує «Айдаром»

2234 0

Виключений з лав фракції РПЛ позафракційний народний депутат України Сергій Мельничук вже давно НЕ є командиром 24-го окремого штурмового батальйону ЗСУ "Айдар". Про це пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Артем Шевченко.

"Від того і біситься, розпалюючи багаття під Міноборони і нападаючи на тих, хто йому заважає і далі перетворювати Батальон "АЙДАР" на батальйон "ВІДЖИМ". Останній зухвалий напад, зокрема, на Maksym Kozub." - зазначив він. 

На думку Шевченка, поєднувати керування батальйоном та виконувати роботу депутата не є доречним:

"Ніде правди діти: Мельничук очолював "Айдар", який героїчно воював, але потім ліг під Каськіва і Льовочкіна і дав використати частину бойового підрозділу для "віджимів" в їхніх інтересах. І не хоче за це відповідати. "Айдар" - не дорівнює Мельничукові. Це треба зрозуміти. Як власне, і всім решта депутатам-екс-комбатам пора закінчувати із таким командуванням.Не можна рулити з ВР бойовим підрозділом, якщо, звісно, мова йде про ефективну бойову роботу на фронті, а не про "віджими" та "рєшалово" за допомогою власної силової структури."

В свою чергу, в Міністерстві оборони пояснили, що тимчасовим командиром 24-го батальйону, відомого під назвою "Айдар", є Євген Пташник.

"Згідно з наказом командира військової частини А1314, якому підпорядкований 24-й батальйон до тимчасового виконання обов’язків за вакантною посадою командира батальйону приступив підполковник Євген Пташник", - йдеться у заяві.

В Міністерстві наголосили, що позиціювання підполковника Сергія Мельничука як командира 24-го батальйону суперечить вимогам офіційних документів та є дезінформацією суспільства.

Також в оборонному відомстві розповіли, що керування батальйоном Пташник почав без потрібних печаток і штампів, без яких вести діловодство у батальйоні було неможливо. Тому в Міноборони вирішили анулювати старий ідентифікаційний код й умовне найменування 24-го батальйону та надання йому нових.

За інформацією, станом на 27 січня 2015 року зазначені печатки було отримано відповідною посадовою особою цього підрозділу.

"Також з метою надання допомоги керівництву у впорядкуванні діловодства, підвищенні штатної дисципліни та соціального захисту особового складу до зазначеного підрозділу було направлено спеціальну комісію", - повідомили в Міноборони.

"Виходячи з вищевикладеного офіційно повідомляємо, що наразі до складу Збройних Сил України входить лише один 24-й батальйон який має повне найменування "24 окремий штурмовий батальйон", - підкреслили у відомстві.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини