MENU

Дружба как бесконечный День десантника

2230 0

 
Мене завжди бентежили формули у привітаннях із днем народження на кшталт «будь таким, як ти є», «залишайся собою», «любимо тебе саме таким» тощо. Я розумію, що друзям і близьким, мабуть, важливо, коли ти прогнозований, не зійдеш із колії і не викинеш коника. А якщо й викинеш, то цей коник - уже давно перевірений, зачовганий прийом. Бухаєш яскраво, «душа компанії», веселун - залишайся таким до скону.

Цінують не за те, яким ти можеш бути або буваєш зрідка, а за те, яким ти є завжди. Повзаєш - повзай. Ти подобаєшся нам повзучим. Ти неконфліктний і завжди поступаєшся. Хіба таке може не подобатись?

Люди - споживачі ще ті. Їм подобається, коли твої риси закріплено і зафіксовано, як у лещатах. Ну, бо ти такий, як правило, що не можеш відмовити, прийдеш на допомогу та витягнеш із палаючого бетеера. Штука в тому, що цей бетеер за все життя, на жаль, так ніколи й не загориться. Ти просто витягнеш - ми в цьому впевнені. А хіба ні?

 Або просто з тобою весело випивати. Ну, бо всі ж насправді такі. Поганих нема. Є свої, приручені, які тільки й шукають по палаючих бетеерах своїх друзів. Є тільки такі, і саме такими ми любимо їх.

Дружба іноді здається безкінечним Днем десантника. Ніхто ж бо насправді в бетеері не горів - у нас мирне небо над головою. Насправді для дружби не існує реальних підстав. Є дух, який дозволяє не здохнути людям поодинці і не збожеволіти від колориту людських характерів. «Це Вася», «це Маша», «це баба Поля» - і слава Богу. Ви такі, як нам потрібно.

«Джордано! - кричали інквізитори Джордано Бруно, підкидаючи хмизу у вогнище. - Ти подобаєшся нам саме таким!» Ось де була справжня чесність. Зафіксувати може лише той, хто насправді бажає тебе звести до певного набору зручних для нього рис. А отже, таємно бажає тебе анігілювати.

По-справжньому ж цінують тебе лише ті, хто скаже: «Просто будь. Просто бувай. Або давай до свидания»

Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини