MENU

На Харківщині СБУ знешкодила російську диверсійну групу. ВІДЕО

4945 0

Шановні друзі,

Як ви пригадуєте, 27 лютого ц.р. Голова СБУ Валентин Наливайченко та Генеральний прокурор України Віктор Шокін оприлюднили деталі спільної широкомасштабної спеціальної операції СБУ, Генеральної прокуратури та МВС, в результаті якої було знешкоджено злочинну групу, що 22 лютого ц.р. вчинила терористичний акт у Харкові під час Маршу Гідності.

Наголошую, що ми не зупинилися і не зупинимося, допоки у Харкові не запанує мир та безпека!

В контексті конттерористичних заходів, які тривають на Харківщині, СБУ було проведено спеціальну операцію зі знешкодження ще однієї диверсійно-розвідувальної групи, яка координувалася Головним розвідувальним управлінням Міністерства оборони Російської Федерації (!).

Достеменно відомо, що у серпні-вересні 2014 р. члени вказаної групи проходили диверсійну підготовку у військовому таборі російських спецслужб у Тамбові (Російська Федерація), де їм викладалися:

- основи підривної справи;

- тактика ведення бойових дій; 

- снайперська підготовка; 

- формувалися навички стрільби з різних видів зброї, а також відпрацьовувалися завдання з підготовки та скоєння терористичних актів на території Харківської області.

Після проходження диверсійної підготовки від усіх членів групи були відібрані підписки про таємне співробітництво з російськими спецслужбами, їм обрано псевдоніми та виплачено грошову винагороду в розмірі 300 дол. США кожному.

В рамках розпочатого слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області кримінального провадження за ознаками ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України співробітники СБУ встановили усіх активних учасників вказаної диверсійно-розвідувальної групи та з залученням бійців спецпідрозділу "Альфа" затримали 42-річного організатора, який здійснив їх вербування та відправку на територію РФ для спецпідготовки, а також чотирьох членів групи.

В ході проведення подальших слідчих дій вилучено тротилові шашки, електродетонатори для їх підриву, бойові осколкові гранати, спеціальну літературу ЗС РФ з підривної справи та тактики ведення бойових дій, шеврони, емблеми та статути органів влади т.зв. «Новоросії».

Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочинів п’ятьом учасникам вказаної ДРГ.

Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ, радник голови СБУ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини