MENU

Польські кіномитці оголосили безстрокову акцію підтримки Олега Сенцова

4254 0

Польська академія кіномистецтва оголосила безстрокову акцію на підтримку заарештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова. Кіномитці підтримуватимуть свого українського колегу морально та матеріально, передає «Радіо Свобода».

Відомі режисери й актори фотографуються з картками, на яких написано «Я – Олег Сенцов» й збирають кошти необхідні для надання правової допомоги в’язневі Москви.

800 діячів польського кіномистецтва взяли участь у промовистій акції підтримки Олега Сенцова, що відбулася у Варшаві. Під час вручення найпрестижнішої польської кінопремії «Орли» кіномитці піднесли вгору картки з написом «Я – Олег Сенцов». До цього їх закликав Даріуш Яблонський, президент Польської академії кіномистецтв.

 

«На урочистості було багато почесних гостей, представників уряду, президента і Сейму. Я запропонував присутнім висловити свою солідарність з Сенцовим. Цю урочистість показували по польському телебаченню і її дивився приблизно мільйон глядачів. Я оголосив, що Польська академія кіномистецтв розпочинає символічний патронат над Олегом Сенцовим і ми не забудемо про нього», – наголосив Яблонський.

За словами Яблонського, Польська кіноакадемія дбатиме про те, щоб Сенцов у Москві щоденно відчував, що про нього пам’ятають і піклуються. Кіномитці з Польщі ініціюватимуть різні акції в Європі, щоб постійно нагадувати про безпідставно заарештованого Москвою українського режисера.

Крім цього, каже Яблонський, кіномитці збиратимуть гроші для надання матеріальної і правової допомоги Сенцову. Нагадаємо, за даними українського МЗС російські правоохоронні органи утримують близько 20 українських громадян.

VIDIA


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини