MENU

Создана альтернатива ЦИК — Народная центральная избирательная комиссия

488 0

Думаю, що недавнопроголошену ідею Народної центральноївиборчої комісії були б зацікавленіпідтримати всі політичні сили, які немають доступу до адміністративногоресурсу. Цю ідею висунули шість громадськихорганізацій з Києва, Харкова і Тернополя.Ініціатори проекту висунули гасло:«Зробити вибір мало. Треба переконатися,що його враховано».


Ця ідея є відгуком навідверте порушення закону під часформування виборчих комісій. Воно булопроведено таким чином, що представникикупи маргінальних партійок, які не маютьшансів бути обраними, по всій країніувійшли до місцевих виборчих комісій.


У дуже багатьох випадкахчлени комісій не мають жодного відношеннядо тієї території, де вони увійшли доскладу комісії. Вони, як правило, євихідцями з Донбасу і Криму. Дуже частопредставники цих маргінальних партійфактично є членами однієї владноїпартії.


Абсолютно очевидно, щоготуються фальсифікації виборів запринципом товариша Сталіна: «Не важливояк проголосують. Важливо як порахують».Тому долю виборів можуть вирішитинебайдужі громадяни, які, виявившипорушення на виборах, задокументуютьйого і пошлють до сайту «Майдан», якийі слугуватиме майданчиком проекту. Яксаме це зробити можна побачити тут.  «Майдан» вжездійснює моніторинг порушень виборів.Виявлено системні порушення закону.Результати моніторингу можна побачити на сайті.


Мова не іде про відданістьякійсь із політичних сил. Прихильникивсіх партій і всіх ідеологій в Українімають бути зацікавленими в тому, щоб цівибори за допомогою фальсифікацій нестали останніми. Якщо фальсифікаціїзакріпляться, то ми будемо обиратизавжди одну і тут саму партію.


Ініціатори проектуНародної ЦВК наголошують: «Ми, ініціаторипроекту, не висуваємось до ВерховноїРади України, не пов'язані прямо чиопосередковано, явно чи таємно, збудь-якою політичною силою чи тополітиками. Ми поважаємо Ваші політичніпогляди, якими б вони не були і хочемозахистити вибір кожного!».


Нагадаю, що «Майдан»утворився 2000 року як реакція на вбивствожурналіста Георгія Гонгадзе й інформаційнублокаду акції «Україна без Кучми». Сайтнародної журналістики «Майдан» під часпомаранчевої революції став одним зголовних джерелом правдивої інформаціїпро події, що відбувалися в Україні. Проте, як фіксувати і куди посилати інформаціюпро порушення на виборах можна прочитати тут.


Юрий ЛУКАНОВ




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини