MENU

Ми готуємо реформи і проводимо реструктуризацію - заступник глави Мінекономіки

5038 3

Пройшло 25 років відтоді, як я поїхав з України. Цього місяця я повернувся- Президент надав мені українське громадянство на початку цього тижня і український уряд запросив мене стати Першим Заступником Aivaras Abromavičius, Міністра Економіки.

Я знайшов іншу країну. Я відкладу святкування до кращих часів - українська економіка у спіралі падіння, iноземні інвестиції в Україну скорочуються--cитуація набуває драматичного характеру. Підтримка міжнародної спільноти допоможе нам вижити, але капітальний ремонт у власній країні ми маємо роботи самостійно.

Уся надія лише на реформи. Вони мають бути швидкими, але глибокими, докорінними. Реформи повинні стосуватися конкретних напрямків: ми маємо зрозуміти, яку економіку ми хочемо побудувати, і розробити систему законів та підзаконних актів, що стимулюватимуть відповідну модель.

Коли почнуться реформи, буде ще важче, та ми не повинні втрачати оптимізму. Побувавши у багатьох країнах світу, я можу впевнено стверджувати: IN THE WORLD RIGHT NOW, THERE IS NO MORE EXCITING COUNTRY THAN UKRAINE. Геополітичний центр зараз перемістився до нашої країни. Це ставить перед нами неабиякі виклики, i ми молода нація, що має відповісти на них максимально компетентно. Ми спромоглися за короткий час зібрати найбільш професійний уряд за усі часи існування нашої держави, і цей процес триває. Щодня до уряду приходять нові волонтери.

Вони працюють над перебудовою країни, приносять нові ідеї та підходи. Вони наполегливо просувають реформи. Вони хочуть докорінно змінити стару систему, і на менше вони не погодяться. Вони потребують підтримки. Якщо маєте якісь ідеї, оформлюйте їх у концепції. Якщо маєте концепції, пропонуйте їх державі і допомагайте перетворювати їх на плани. А потім боріться за те, аби втілити їх у життя. Hе питайте, що зробила Україна для вас -- питайте, що зробили ви для Українu.

Останній місяць, поки тривaло завершення адміністративних процедур, я працювaв в міністерстві на волонтерських засадах. Мені допомагають десятки інших волонтерiв Валерій Пекар, Svetlana Kultchitska, Yulia Lahniuk, Liliya Bushin, Olena BilanOleg ShimanskyyRoman Bondar Peter Teluk Maria Barabash Alexey Dolgikh, and many others. дeякі увійшли до моєї команди - Olena Tregub Lena Minitch Viktor Marchenko Larissa Talpash. Вони дивовижні. Як і нові керівники міністерства Natasha Best Max Nefyodov Ruslan Korzh Ermilova AnnaDenis Gutenko.

Підсумовуючи, можу сказати, що у міністерстві відбуваються надзвичайні зміни. Це схоже на великий волонтерський стартап, що винаймає офіс у старій радянській будівлі. Я заступаю на нову посаду і відповідатиму за роботу п'яти департаментів: департаменту Eкономічної Cтратегії, Iнвестиційного Kлімату, дерегуляції бізнесу, міжнародних донорських програм і цифрової економіки.

Ми готуємо реформи і проводимо реструктуризацію. Минулого місяця ми скоротили багато людей, а зараз працюємо над скороченням переліку регуляторних функцій, які традиційно виконувало наше міністерство. Крім того, я беру участь у роботі над податковою реформою під керівництвом Міністерства фінансів і є контактною особою міжнародної робочої групи з підготовки Міжнародної конференції на підтримку реформ в Україні («донорської конференції»), яка відбудеться у квітні. У нас попереду дуже багато роботи.

MY special thanks to Hanna Hopko & Dmytro Shymkiv, who ping me for this job for Aivaras; Daria Kaleniuk and her bright people from Центр Протидії Корупції have been my confidants throughout the process of me making my decision on joining the Ukrainian government; Ilia Kenigshtein, who seems to know everyone in this town connecting me with local tech and biz communities & feeding me with ideas. And, of course, my old childhood friends Liliya Kavetska Andrey Myroshnichenko, who are providing me with BnB and moral backing.

Sasha Borovik


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини