MENU

Семесюк: Ми виграли інформаційну війну з московитами

7382 10

Cultprostir зібрав трохи зрілих думок про вкраїнську самоіронію («укроп», «хунта», «жидобандерівець»):

"Московити зауважили на цю нашу іронічну рису і теж почали використовувати її в своїх чорних справах. Знаєте, всілякі там паради ватників, якісь спроби використати той-таки ватник у розважальній fashion-індустрії – мовляв, подивіться на нас, ми теж «люді с огоньком», в нас теж є почуття гумору і самоіронії, ну і так далі. Таким чином вони вкотре намагаються перевести колізію в площину «бывают другие точки зрения» з реальної площини брутального і підступного нападу. Наче все це якась людська нєпонятка, а не вторгнення мутантів-антропоїдів в країну звичайних людей.

Часом, якщо пильнувати, в їхніх рунетах трапляються навіть якісь тексти з цього приводу, така собі саркастична писанина про гордих собою ватників, але це звичайне мавпування успішної укропської технології. Все це зайвий раз переконує в тому, що інформаційну війну ми таки виграли, незважаючи на популярний пораженчєскій мотив знервованих соціальних мереж. Звичайно, нам не просто звикнути до перемог, бо їхній смак нам майже не знайомий.

Але взагалі-то ви маєте рацію – корисна риса справжньої самоіронії в московитів майже відсутня, тому їм доводиться бездушно мавпувати чужі тренди. Вони можуть покепкувати над собою, але пихато акцентуючи на своїй космічній винятковості. У московита, на відміну від вкраїнця, все дуже серйозно і сакрально. Ми не додумалися своїми прагматичними, хоч й емоційними, мізками, до такої нісенітниці як «духовные скрепы и деды воевали», і таке інше. Звичайно, серед нас теж багато сакралопітеків і різноманітних папуасів, котрим як дати волю, то вони з ніг до голови обвішаються пір’ям і ляльками-мотанками. На щастя, вся ця публіка не надто визначає магістральний керунок нашого розвитку, інакше ми програли б московитам ще в першому раунді, як зазвичай.

Московити – це суворі істоти, просякнуті серйозністю і схильністю до суїциду на чужій землі. Чому вони саме такі, а не якісь інакші, має цікавити вузьке коло науковців, наприклад етологів, а не нас з вами. Сподіваюся, що не всі росіяни обернулися на зомбі-московитів, і хоча б якась частина з них встигне втекти з Мордору до початку непересічної історичної події – Кінцевого Московитського Струсу."

Іван СЕМЕСЮК, художник


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини